alimente bogate fier
Reguli de combinare a alimentelor, realitate sau fictiune?
Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei
Combinatiile alimentelor Combinarea alimentelor este o filozofie a alimentatiei care are radacini stravechi, in medicina ayurvedica din India antica. Principiile combinarii alimentelor au fost reluate la inceputul anilor 1900 prin dieta Hay. De atunci, au devenit o baza pentru multe diete moderne. Sustinatorii dietelor care combina alimentele, considera ca o combinare necorespunzatoare a alimentelor poate duce la boli, acumularea de toxine si suferinta digestiva. In general, dietele care combina alimentele atribuie alimentele diferitelor grupuri. Acestea sunt de obicei impartite in carbohidrati si amidon, fructe (inclusiv fructe dulci, fructe acide si pepeni), legume, proteine si grasimi. Alternativ, unele planuri clasifica alimentele ca fiind acide, alcaline sau neutre. Dietele care combina alimentele, specifica modul in care ar trebui sa combinati aceste grupuri la o masa. Reguli de combinare a alimentelor Cele mai comune reguli includ urmatoarele: • Fructele se consuma... [continuare]
Fierul si importanta acestuia in alimentatia copilului
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Ce este fierul Fierul este un mineral de care organismul are nevoie pentru crestere si dezvoltare. Corpul nostru foloseste fier pentru a produce hemoglobina, o proteina din globulele rosii care transporta oxigenul de la plamani in toate partile corpului, si mioglobina, o proteina care furnizeaza oxigen muschilor. De asemenea, corpul are nevoie si de fier pentru a produce anumiti hormoni. Cantitatea de fier de care avem nevoie in fiecare zi depinde de varsta, sex si tipul de dieta. Vegetarienii care nu mananca carne, carne de pasare sau fructe de mare au nevoie de aproape de doua ori mai mult fier deoarece organismul nu absoarbe fierul nonhem in alimentele vegetale, precum si fierul hem in alimentele de origine animala. Ce este deficitul de fier si cum se manifesta Anemia cu deficit de fier este un tip comun de anemie - o afectiune in care sangele nu are celule rosii sanatoase adecvate. Celulele rosii transporta oxigen catre tesuturile corpului. Fara suficient fier, corpul nu... [continuare]
Profilul nutritional al alimentelor
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie
Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]
Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima
Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie
Generalitati Fie ca este vorba de cartofi dulci, de struguri sau de un pahar de cabernet, veti fi surprinsi sa aflati ca sunt foarte multe alimente ce contin fitonutrienti cu rol esential in promovarea repararii tisulare, reinoirii celulare si prevenirii lezarii tesuturilor vitale organismului; iar un astfel de efect constituie baza prevenirii afectiunilor cardiace. Un regim adecvat bolilor cardiovasculare nu trebuie sa fie guvernat doar de restrictii. Desigur, cu totii stim ca daca suferim de boli de inima, sau daca avem probleme cu tensiunea, nu trebuie sa mancam sarat, gras, condimentat, trebuie sa ne abtinem de la muraturi, carne de porc, frigarui, si uneori trebuie sa fim atenti chiar si la ce fructe consumam. Pentru ca deja cu restrictiile ne-am obisnuit si le cunoastem destul de bine, specialistii au dorit sa realizeze si un top al celor mai sanatoase alimente, al caror consum ne poate face foarte mult bine, mai ales daca avem probleme de sanatate de natura... [continuare]
Generalitati Stresul este, in ziua de azi, un factor important care ne influenteaza viata. Peste tot, acasa, la serviciu, in relatiile personale si chiar la bucatarie, prin mancarea nesanatoasa pe care o consumam, stresul isi face aparitia. Totusi, vestea cea buna este ca puteti sa contracarati stresul. Alegerile alimentare corecte pot ajuta mult organismul sa-si sporeasca rezistenta la stres. Cand suntem stresati, in loc sa mancam tot felul de alimente nesanatoase, putem sa alegem alimente destresante, care sa ne linisteasca organismul. Alimente care reduc stresul In cele ce urmeaza vom prezenta o serie de alimente care sunt extrem de benefice pentru reducerea stresului: 1. Telina contine o serie de compusi care scad concentratia de hormoni ai stresului. Trebuie explicat ca acesti hormoni provoaca vasoconstrictie asupra vaselor sangvine. Compusii din telina fac ca vasele sa se dilate si scad tensiunea arteriala, actionand astfel impotriva acestor hormoni ai stresului. De... [continuare]
Cele mai bune surse alimentare de potasiu
Autor: SfatulMedicului
Alimente bogate in potasiu Potasiul este un nutrient important pentru multe procese ale organismului. Bananele sunt o sursa bine cunoscuta a acestui nutrient, dar multe alte alimente contin niveluri cel putin egale de potasiu ca aceste fructe. Aportul optim zilnic de potasiu Potasiul este un electrolit care ajuta la reglarea nivelului de lichide din organism. Multe fructe si legume sunt surse excelente de potasiu, dar si carnea, laptele, iaurtul si nucile pot indeplini cu succes acest rol. Potrivit cercetatorilor din domeniul medical, o dieta bogata in potasiu si scazuta in sodiu ar putea reduce tensiunea arteriala, dar si riscul de boli cardiovasculare. Aportul optim zilnic de potasiu pentru adulti este de aproximativ 3.400 de miligrame pentru barbati si de 2.600 de miligrame pentru femei. Totusi, s-a anuntat ca valoarea zilnica recomandata de potasiu va fi modificata incepand cu 2020 la 4.700 de miligrame. O banana de dimensiuni medii contine peste 400 de miligrame de... [continuare]
Cele mai bune 5 alimente care lupta cu imbatranirea
Autor: SfatulMedicului
Alimente care lupta cu imbatranirea Pentru a avea o viata lunga si sanatoasa, oamenii trebuie sa manance doar alimente bune si de calitate. Multe persoane sunt familiarizate cu aceasta afirmatie, dar nu stiu care sunt aceste alimente. Cifrele oficiale indica faptul ca, in prezent, primele trei tari din lume cu cea mai mare speranta de viata sunt Principatul Monaco, Japonia si Singapore. Aceste locuri sunt asociate cu o calitate inalta a vietii, iar un element important este consumul de mese sanatoase. Este important de stiut ca nu exista anumite super-alimente in aceste tari, iar oamenii ar trebui sa urmeze diete echilibrate si nutritive. Cu toate acestea, introducerea in alimentatie a unor produse alimentare poate ajuta la lupta cu imbatranirea, deoarece sunt mai hranitoare si pot proteja impotriva bolilor. Cele mai bune alimente care lupta cu imbatranirea Alimentele care lupta impotriva imbatranirii joaca un rol important in mentinerea sanatatii pielii,... [continuare]
Probleme cu fierea: semnele de alarma si cum le poti tine sub control
Autor: SfatulMedicului
Digestia grasimilor si functionarea sistemului digestiv Fierea, cunoscuta si sub denumirea de bila, joaca un rol esential in digestia grasimilor si in buna functionare a sistemului digestiv. Atunci cand apar probleme la nivelul vezicii biliare sau al cailor biliare, acestea pot provoca disconfort abdominal, greata, dureri intense si tulburari digestive frecvente. Afectiunile biliare sunt tot mai raspandite, in special la persoanele care au o alimentatie bogata in grasimi, un stil de viata sedentar sau un nivel crescut de stres. Cunoasterea cauzelor si a semnelor de avertizare este esentiala pentru preventie si tratament. Ce este fierea si care este rolul ei Vezica biliara este un mic organ situat sub ficat, avand forma unei pungute. Rolul sau principal este de a stoca bila produsa de ficat si de a o elibera in intestinul subtire atunci cand mancam, mai ales dupa mese bogate in grasimi. Bila contine apa, saruri biliare, colesterol, pigmenti biliari (precum... [continuare]
Semnificatia informatiilor de pe etichetele alimentelor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Aflati care dintre alimentele pe care le achizitionati sunt sanatoase si care sunt mai putin benefice pentru sanatate. Majoritatea oamenilor incearca sa manance cat mai sanatos si opteaza pentru fructe si cereale organice, de exemplu. Totusi aceste tipuri de produse sunt intr-adevar inteligente sau sunt doar efectul publicitatii false? Inscriptiile de pe anumite etichete, cum ar fi organic sau bio pot sugera ca produsul este sanatos si v-ati putea dori sa-l achizitonati, dar alegerea acestuia nu este, de cele mai multe ori, decat rezultatul efectului de halou. Pericolul este ca oamenii chiar au incredere in informatiile scrise pe etichetele care insotesc produsele alimentare. Cei susceptibili de a fi indusi in eroare de continutul etichetelor sunt mai ales persoanele care urmeaza diferite tipuri de diete. Pentru a va ajuta sa identificati produsele alimentare cu adevarat sanatoase, va prezentam sapte termeni intalniti pe eticheta si... [continuare]
Tofu, o sursa importanta de proteine, fier si vitamina b
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Tofu are in compozitie boabe de soia si este o sursa importanta de proteine, cu putine calorii, dar bogata in fier. Tofu are o aroma pe care putini oameni simt nevoia sa o imbunatateasca pentru a o transforma intr-un aliment si mai gustos. Pentru copii, tofu este un aliment agreat, intrucat este suficient de moale pentru a fi consumat chiar si de cei care nu au dentitia completa, dar suficient de consistent pentru a fi mancat cu degetele. Informatii nutritionale Tofu este bogat in proteine de inalta calitate, fiind o sursa de vitamina B si fier. In cazul in care agentul de coagulare folosit pentru preparat este sare de calciu, tofu este o sursa excelenta de calciu. Peste 50% din calorii provin din grasimi, iar o portie de 120 de grame de tofu contine aproximativ 6 grame grasime. Tofu are un continut redus de grasimi saturate si nu contine coelsterol. In general, cu cat este mai moale, cu atat tofu are mai putine grasimi. Tofu are de asemenea, un... [continuare]
Alimente sanatoase Un regim alimentar sanatos contine carbohidrati si calorii (in functie de varsta, sex si intensitatea activitatilor zilnice) si o cantitate considerabila de legume si fructe. Modul in care ne pregatim mancarea atunci cand suntem la dieta este la fel de important ca ceea ce mancam, deoarece exista probabilitatea sa iti cumperi numai alimente sanatoase, dar daca parjesti tot ce mananci, atunci tot efortul tau de a urma un anumit regim este in zadar. Cateva exemple de alimente sanatoase: 1. Legumele si fructele Asigurand cantitatea necesara de vitamine si fibre, legumele si fructele aduc cele mai multe beneficii dietei – pierderea in greutate. Acest lucru este posibil deoarece majoritatea fructelor si legumelor sunt mai greu digerate, fapt care le da denumirea de alimente ce ajuta la arderea caloriilor. Transformate in bauturi sau salate, fructele reprezinta o optiune sanatoasa de alimentatie, putand fi consumate oricand. 2. Cerealele Cerealele constituie o... [continuare]
Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente. O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]
Generalitati Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor de baza pe care le ingerati zi de zi, imaginati-va corpul dumneavoastra ca un motor perfect (ceea ce si este), iar mancarea este combustibilul care il hraneste si ii permite sa atinga performante de varf. Cu cat combustibilul este mai curat, cu atat motorul functioneaza mai bine. Unele alimente pot incetini motorul dumneavoastra prin depozitari care pot interfera cu buna functionare a unor parti ale corpului. Alte alimente pot avea actiune de curatare a motorului; aceste alimente sunt numite adesea alimente de detoxifiere. Din fericire, acestea sunt disponibile din abundenta in natura si oricine poate avea acces la ele. Lamai Lamaile fac parte din foarte multe diete de detoxifiere si exista un motiv intemeiat pentru aceasta. In primul rand, lamaile sunt bogate in vitamina C, care este benefica pentru piele si lupta impotriva bolilor care se formeaza in urma radicalilor liberi. In plus, aceste citrice... [continuare]
Generalitati Ceea ce mancati in timpul zilei poate avea un impact mare asupra modului in care va desfasurati activitatea in dormitor. Este adevarat ca cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a stimula libidoul, este sa consumati alimente sanatoase si sa va mentineti greutatea corporala normala. Exista totusi, o serie de produse alimentare specifice, care au efect direct asupra libidoului. Afrodisiacele si capacitatea acestora de a creste apetitul sexual au fascinat de-a lungul timpului, oameni din toate culturile. Unele dintre aceste alimente cresc secretia de hormoni masculini si feminini, in timp ce altele imbunatatesc starea de spririt sau stimuleza productia de sperma. In marea lor parte, produsele alimentare afrodisiace joaca un rol important in cresterea fluxului sanguin. Sexualitatea se bazeaza in mare masura si pe sistemul circulator si cel nervos. Prin consumul de alimentele care cresc dorinta sexuala sunt stimulate aceste doua sisteme, se mareste... [continuare]
Generalitati Multa lume nu stie ce sa manance in timpul sezonului de iarna si sfarsesc prin a consuma alimente nesanatoase. Multi ajung sa evite complet alimentele sanatoase de sezon si consuma in cantitati mari alimente care ingrasa. Cu schimbarea anotimpurilor vin si modificari in stilul de viata. Schimbarea obiceiurilor alimentare in functie de sezon ajuta organismul sa ramana sanatos. Acest lucru va poate feri de imbolnaviri pe timp de iarna. Stiintific, s-a dovedit ca sezonul rece mentine sanatatea organismului si creste puterea sistemului digestiv. Din cauza temperaturilor scazute din mediu, corpul uman consuma mai multa caldura care este o forma de energie. Astfel, fiecare persoana va avea nevoie de mai multa energie in sezonul de iarna, ceea ce determina oamenii sa consume mai multe alimente. Totusi, indicat ar fi sa consumati alimente care sa va ofere energie, dar care sa contina putine calorii. In plus, trebuie sa urmati o dieta echilibrata... [continuare]
Legatura dintre sanatate si alimentele sanatoase Santatea fizica si mentala au o legatura directa cu ceea ce consumati in dieta zilnica. Un plan alimentar corect poate tine departe o serie impresionanta de boli (acute sau cronice) si va poate ajuta sa va simtiti si sa aratati bine. Exista numeroase alimente care sunt considerate extrem de benefice, atat pentru sanatatea intregului organism, cat si pentru sanatatea sistemului nervos central. Chiar daca sunteti de parere ca dieta dumneavoastra include nutrientii de care corpul are nevoie sa functioneze corect, ar fi indicat sa va informati care sunt produsele alimentare care sunt considerate super-alimente, pe care le puteti introduce in dieta dumneavoastra zilnica fara costuri materiale importante. Fasole neagra Fasolea neagra este foarte buna pentru mentinerea sanatatii tractului digestiv, in special a colonului, deoarece aceasta produce un acid care ajuta colonul la producerea de bacterii esentiale pentru sanatatea... [continuare]
Alimente care pot scadea tensiunea arteriala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Daca ati fost diagnosticati cu hipertensiune arteriala probabil ca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa faceti unele modificari in planul alimentar. Potrivit expertilor, o dieta bogata in nutrienti si scazuta in alimente ce contin sodiu, poate ajuta la diminuarea hipertensiunii arteriale intr-un mod cat mai natural. Mai mult, dieta pentru diminuarea tensiunii arteriale poate contine alimente gustoase. Incercati sa incorporati in dieta dumneavoastra produsele alimentare de mai jos, pentru a mentine presiunea sangelui in limite normale. Produse alimentare recomandate persoanelor cu hipertensiune arteriala Banane Bananele sunt usor de decojit si transportat. Sunt gustoase si au un continut scazut de sodiu. Bananele sunt printre cele mai bune surse de potasiu, care pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Sunt indicate in special pentru persoanele care urmeaza tratament medicamentos pentru hipertensiune arteriala, deoarece odata cu utilizarea... [continuare]
Generalitati Atunci cand incercati sa pierdeti in greutate trebuie sa gasiti un echilibru intre consumul de calorii si aportul de alimente. Atunci cand mancati prea mult, cu siguranta nu veti slabi, dar acest lucru nu se va intampla nici atunci cand va veti infometa sau veti manca prea putin, intrucat metabolismul dumneavoastra se va incetini. Si odata cu incetinirea metabolismului, revenirea la ritmul initial de ardere a caloriilor poate fi dificila, daca nu imposibila. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a mentine rata metabolica de ardere a grasimilor la un nivel optim, astfel incat sa ardeti calorii intr-un ritm accelerat. Desi nu exista o solutie perfecta care sa contribuie la cresterea ratei metabolismului bazal - ritmul de ardere a caloriilor (prin cresterea masei musculare a organismului), alimentele pe care le consumati pot ajuta la accelerearea procesului de ardere a grasimilor. Iata prezentate mai jos, cateva dintre aceste... [continuare]
Topul alimentelor pentru un par sanatos
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Este recunoscut faptul ca stilul de viata si obiceiurile noastre alimentare influenteaza starea de sanatate a organismului. Pielea si parul sunt afectate de poluare, dar si de alimentele pe care le consumam. Puteti avea un par superb daca veti include in dieta dvs. zilnica anumite tipuri de alimente, dar mai ales pe cele care contin proteine de calitate. Alimente necesare pentru mentinerea frumusetii parului - Afinele - aceste fructe de padure ocupa primul loc ca actiune antioxidanta. Antioxidantii din afine protejeaza impotriva imbatranirii premature ca urmare a cantitatii importante de vitamina C pe care o contin. Vitamina C este esentiala pentru o circulatie sanguina normala la nivelul scalpului si pentru sustinerea activitatii micilor vase de sange care hranesc foliculii de par. Prea putina vitamina C in dieta dvs. va face parul friabil. - Spanacul - este o excelenta sursa de vitaminele A si C de care corpul are nevoie pentru a produce sebum. Acesta... [continuare]
10 alimente de vara care ajuta la pierderea in greutate
Autor: SfatulMedicului
Alimente de vara benefice pentru slabit Cele mai populare alimente de vara nu sunt doar gustoase, ci contribuie si la pierderea importanta in greutate. Continutul bogat de nutrienti, aportul sporit de apa si lipsa grasimilor saturate si a zaharurilor, in favoarea proteinelor slabe si a carbohidratilor complecsi care mentin senzatia de satietate, transforma urmatoarele alimente in adjuvanti reali in reglarea greutatii organismului pe timp de vara. Alaturi de o alimentatie echilibrata, miscarea din timpul verii, activitatea crescuta a glandelor sudoripare si apetitul alimentar redus pe fondul temperaturilor ridicate, constituie factori utili in inlaturarea excesului ponderal. Iata ce alimente specifice verii va ajuta sa scapati de kilogramele in plus. Fasolea si lintea Leguminoase accesibile, familiare tuturor si bogate in nutrienti, fasolea si lintea furnizeaza un aport generos de proteine, fibre, carbohidrati complecsi, fier, potasiu, magneziu si zinc. Medicii... [continuare]
10 alimente foarte sanatoase de care aveti nevoie in dieta zilnica
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta zilnica propice mentinerii unei stari de sanatate perfecte contine cu preponderenta alimente sanatoase, care furnizeaza o cantitate cat mai mica de grasimi rele si zaharuri, in schimbul unui aport bogat de nutrienti esentiali, precum vitaminele, mineralele si fibrele. Un regim alimentar corect ajuta atat la mentinerea greutatii corporale in limite optime si la prevenirea diverselor boli cronice, cat si la controlul unor afectiuni frecvente, precum diabetul de tip II. Consumul de alimente cu proprietati nutritionale superioare ajuta la stabilizarea nivelului de glicemie, la reducerea colesterolului rau in corp si la intarirea sistemului imunitar. Alimente recomandate pentru mentinerea starii de sanatate 1. Produsele de panificatie din cereale integrale Painea, pastele si cerealele pot fi elemente benefice intr-o dieta echilibrata, cata vreme sunt preparate din faina integrala. Germenii si taratele continuti de cerealele integrale, nerafinate, au cantitati... [continuare]
Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]
Cum pot sa mentin un ficat sanatos dupa o operatie de fiere??
Sunt operata de fiere de 3 ani ma ajuta LiverHelp forte sa mentin ficatul sanatos? [continuare]
Mi_a fost foarte rau cam 1 luna si jum, 2 medici mi-au spus ca as avea faringita , am luat toate medicamente posibine pentru dureri de dat , de cap, grata,de geaba , tot rau i-mi era, deabia dupa ce am fost la al 3le amedic acesta mi-a spus ca poate fi Glanda Hipofiza inflamata;am facut analizele , am luat augumentin si antiinflamatoare;din analiez rezulta ca glanda Hipofiza este crescuta in volum, iar in lobul st am un nodul de 48 mm, iau tt cu antiiflamatoare si Levotyrox, 1 luna, apoi iar la ecografie ;din analizelz de sange mi-a iesit o anemie , medicul mi_a recomandat si Fier, vitamine , dar as dori sa stiu ce alimente pot manca , cele care contin Fier; Acum nu ma mai doare nimic decat ca am pofta de mancare crescuta Va multumesc mult Gabriela, 44 ani, Ploiesti [continuare]
am fierea puturoasa sii strangulata in doua locuri,cu dureri in dreapta sub coaste sii in zona ficatului,,probleme cu stomacul sunt sub tratament cu nexium,duspatalin,ranitidina sii trebuie sa mai iau antibiotic ,tratamentul respectiv m-ia fost dat de medicul gastroenterolog ,mentionez ca am facut sii test.helycobacter care a iesit pozitiv,urmand tratamentul adecvat acum doua luni,urmatorul test medicul a zis ca se repeta dupa opt luni,nu inteleg aceste dureri nu mananc prajit,condimentat,gras ,nu beau sucuri doar ceaiuri,in schimb fumez.la ecografie ficatul,splina,pancreasul,rinichii au iesit normale,doar fierea puturoasa sii strangulata in doua locuri.m-am saturat de aceste dureri suportabile dealtfel dar deranjante,de la ce or fiiiii [continuare]
Balonare dupa operatia de fiere
buna ziua! sunt ana si am 47 de ani. acum 3 luni am suferit o operatie de fiere la tg mures(pietre). in scurt timp au aparut balonarile ....si momentan inca mai exista. dupa operatie nu mi sa indicat nici un medicament. este normal? [continuare]
Stie cineva cat este de,in regula operatia de piatra la fiere?
Am fost operata anul trecut de piatra la fiere,anul asta am facut un an de la operatie,totusi am ramas cu,un gand.Probabil o sa sune aiurea dar m-as mai linisti sa aflu o parere buna despre asta.Noi cei care avem fierea scoasa stiu ca in mod normal ar trebui sa ducem o viata normala,dar totusi faptul ca nu mai avem fiere nu ne poate afecta la un moment dat viata?adica sa ne imbolnavim Doamne fereste de ficat?cat de mult suntem predispusi sa ne imbolnavim de ficat fata de o persoana cu fiere?Si inca ceva,o persoana fara fiere poate trai la fel de mult ca o persoana cu fiere?eu am 24 ani si sunt foarte ingrijorata de acest lucru,mai ales ca am fost fortata sa ma operez la 23.Multumesc frumos ! [continuare]
Aliment
Substanta consumata in stare naturala sau dupa gatire, susceptibila sa furnizeze materiale de crestere, sa repare uzura tesuturilor, sa sustina necesitatile energetice si sa formeze substantele de rezerva ale organismului. Toate alimentele sunt formate dintr-un mic numar de elemente simple, printre care se disting proteinele, glucidele, lipidele, apa, sarurile minerale si fibrele. Constituentii alimentelor - Alimentele au ca si constituenti principali: - proteinele, care sunt elementele celulei vii. Alimentatia este cea care furnizeaza organismelor proteine. Proteinele de origine animala rezulta din carne, peste, oua, lapte si derivatele lui (iaurt, branzeturi). Valoarea lor nutritiva este mare deoarece coeficientul lor de absorbtie digestiva este ridicat si pentru ca sunt bogate in aminoacizi esentiali; proteinele de origine vegetala (cereale, legume uscate) au un coeficient de absorbtie mai mic si sunt lipsite de unii aminoacizi esentiali. - glucidele sunt substante... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter