Coronavirus Update

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Actualizat la data de: 09 Septembrie 2013
Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare pentru sezonul 2013-2014 a fost transmis de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Astfel, primele vaccinari din aceasta toamna vor incepe in luna octombrie, iar ultimele vor fi administrate in luna aprilie a anului viitor.

Calendarul campaniilor scolare de vaccinare 2013-2014

  • 7-18 octombrie 2013 administrarea vaccinului antirujeolic-antirubeolic-antioreion (RRO) elevilor de clasa I
  • 4-15 noiembrie 2013 administrarea vaccinul diftero-tetanic (dT) elevilor din clasa a IX-a (restantieri din anul scolar 2012-2013) si elevilor din clasa a X-a (restantieri din anul scolar 2011-2012)
  • 2-13 decembrie 2013 administrarea vaccinului antipoliomielitic (VPI) elevilor din clasa a II-a (8 ani) si elevilor din clasa pregatitoare (6 ani)
  • aprilie-mai 2014 urmeaza sa fie stabilita perioada de administrare a vaccinului diftero-tetanic (dT) elevilor din clasa a VIII-a.

Bolile infectioase sunt foarte periculoase in colectivitati, intrucat se pot raspandi cu usurinta, dand nastere epidemiilor. Pentru a preveni acest fapt, dar si pentru sanatatea elevilor, autoritatile si medicii recomanda respectarea calendarului de vaccinare.

Aceste vaccinari se adreseaza atat copiilor scolarizati, cat si celor nescolarizati. In timp ce primii vor beneficia de imunizare in scoli, copiii din cea de-a doua categorie vor fi nevoiti sa se deplaseze pana la cabinetul medicului de familie pentru a se vaccina.

Este bine de stiut ca intre doua administrari succesive ale aceluiasi tip de vaccin trebuie sa se lase un interval de 28 de zile.

"Reactiile adverse vor fi investigate si raportate in conformitate cu metodologia de supraveghere. Inaintea fiecarei campanii de vaccinare se vor organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar", sustin reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate