Coronavirus Update

Suplimentele pe baza de ulei de peste protejaza impotriva orbirii

Publicat la data de: 27 Iunie 2007

Un studiu recent evidentiaza ca acidul gras omega 3, gasit in suplimentele pe baza de ulei de peste, protejaza impotiva bolilor care afecteaza vasele de sange ale retinei, cunoscute ca si retinopatii.
Testarile efectuate pe soareci a prezentat rezultate incurajatoare. In timpul studiilor, soarecii au fost hraniti cu mancaruri bogate in acid gras omega 3 si omega 6. Cercetatorii au descoperit ca soarecii care au fost hraniti cu omega 3 au avut mai putine pierderi sanguine retiniene decat soarecii care au fost hraniti cu omega 6.

Cercetatorii vor incepe in curand testele pentru a detecta efectele acestor suplimente asupra copiilor nascuti prematur, care prezinta un risc ridicat de pierdere a vederii.

De pe urma acestor cercetari pot beneficia milioane de oameni daca se va descoperi ca acizii grasi omega 3 au un efect pozitiv in protejarea impotriva afectiunilor retinei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate