Infertilitatea, cat de grav este?
Generalitati
Sus
Intarzierea aparitiei unui copil in familie poate afecta viata de cuplu in foarte multe privinte, de la ruperea linistii si armoniei dintre parteneri, pana la aparitia indoielilor si a sentimentelor de vinovatie in randul fiecaruia dintre cei doi membri ai cuplului.
Cuprins articol
Cand putem vorbi despre infertilitate?
SusSperantele si asteptarile sunt mari atunci cand partenerii se hotarasc sa isi intemeieze o familie. De cele mai multe ori, daca rezultatele nu apar rapid si se lasa asteptate, apar in scurt timp si ingrijorarile: de ce nu putem face un copil acum? vom putea avea oare un copil? sunt infertil/infertila?.
Infertilitate nu inseamna imposibilitatea permanenta de a concepe un copil. Din punct de vedere medical, infertilitatea poate fi invocata atunci cand sarcina nu se instaleaza in decurs de cel putin un an de contact sexual neprotejat, dar nu inseamna automat si lipsa oricarei posibilitati ca aceasta sa apara.
Infertil vs. steril
Sus“Infertil” si “steril” sunt doi termeni care in multe contexte sunt folositi pentru a desemna aceeasi stare. Infertilitatea reprezinta lipsa unei sarcini din motive care pot sa tina atat de femeie, cat si de barbat. Sterilitatea insa tine de aparatul reproductiv al barbatului si poate insemna, de exemplu un flux anormal de sange in zona pelviana.
Factori care impiedica aparitia sarcinii
SusUn dezechilibru hormonal, cum este nivelul scazut de progesteron la femeie sau valori mici ale nivelului de testosteron la barbat, sunt printre principalele motive pentru care un membru al cuplului ajunge sa fie diagnosticat cu infertilitate.
Activitatea glandei tiroide in afara limitelor normale, fie ca vorbim despre hipertiroidie sau hipotiroidie, reprezinta un alt obstacol pentru instalarea sarcinii. Pe langa acestea, infertilitatea poate fi cauzata de afectiuni inflamatorii, de leziuni ale aparatului genital, precum si de un stil de viata impropriu (sedentarism, stres fizic si psihic, fluctatii de greutate frecvente si semnificative etc.).
Infertilitatea, o problema pentru care exista ajutor
SusPentru a creste sansele de a avea un copil, este important ca fertilitatea sa fie stimulata din toate “fronturile”. O investigatie medicala este necesara pentru a evalua starea de sanatate si a elimina orice posibile cauze care necesita tratament.
De asemenea, un regim alimentar atent, multa miscare, cat mai putin stres si un aport extern sub forma de supliment alimentar care sa sustina actiunea organismului pot fi factori care sa creasca sansele de a avea o sarcina.
Medici specialisti Sexologie
- Dr. Rares Ignat -
- Psiholog Roxana Patrascu -
- Dr. Raluca Adriana Muntean -
- Psihoterapeut Gabriel Pirvan -
- Dr. Nicolae Calomfirescu - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA
Articole recomandate
-
Cauze emotionale ale infertilitatii
-
Diagnosticul radio-imagistic in infertilitatea feminina
-
Diagnosticul infertilitatii masculine
-
5 manageri de top din Romania iesiti din tipare
-
Test de matematica: Poti obtine punctaj maxim?
-
13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei
-
Cauze generale ale infertilitatii masculine
-
Cauzele infertilitatii masculine
-
Cauzele infertilitatii in cuplu
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Programeaza-te rapid
Citeste si
Arhiva-
Deviatia de sept. Cat de grava este...
Generalitati Deviatia de sept este o afectiune in care septul nazal - osul care imparte cavitatea nazala in doua - este deplasat spre stanga sau spre dreapta, fapt care duce la ingreunarea respiratiei. Este vorba despre o conditie des intalnita, potrivit studiilor...citeste mai mult
-
Metode pentru imbunatatirea fertilitatii
Generalitati Cercetarile au demonstrat ca nivelul de fertilitate al unei femei depinde de ceea ce mananca, de cat de activa este dar si de alte caracteristici ale stilului de viata. De altfel, este binecunoscut faptul ca hrana si modul neadecvat de viata afecteaza...citeste mai mult