Cum combati retentia de apa

Retentia de apa se manifesta atunci cand organsimul retine o cantitate mai mare de apa decat in mod obisnuit (cantitatea normala de lichid retinut este de 1 litru pe zi).
Se manifesta cel mai adesea prin umflarea picioarelor, a fetei si a mainilor. Persoanele care retin apa se plang adesea si de picioare grele si obosite.
Cauze ale retentiei de apa
Problema poate sa apara din mai multe cauze, printre care consumul ridicat de alimente sarate, unele medicamente, dereglarile hormonale aparute in perioada menopauzei, unele afectiuni ale glandei tiroide, afectiuni renale si hepatice. Unele femei pot suferi de retentie de apa in perioada sarcinii.
Pentru a trata retentia de apa, este importanta mai intai depistarea cauzei care a dus la aparitia acestei manifestari. Abia dupa aceea medicul va putea prescrie un tratament.
In afara de tratamentul medicamentos, este util ca persoanele care se confrunta cu aceasta problema de sanatate sa aiba grija sa nu se deshidrateze, sa bea cel putin doi litri de lichide pe zi, sa faca sport, sa limiteze consumul de cofeina si de alcool. Masajul este o alta solutie la care pot apela acestia, deoarece ajuta la drenarea limfei.
Cum retentia de apa apare adesea la persoanele obeze, adoptarea unui stil de viata sanatos, o dieta potrivita si sport sunt esentiale pentru ca ajuta la pierderea surplusului de kilograme.
Suplimentele naturale, un ajutor de nadejde
Pentru tratarea retentiei de apa sunt indicate si curele cu suplimente alimentare. Laboratoarele Fiterman au creat Uractiv Dren, un supliment care se adreseaza persoanelor care sufera de retentie de apa si de sindromul de picioare grele si obosite. Totodata, capsulele sunt indicate pentru reducerea edemelor de diferite cauze si pentru detoxifierea organismului.
Capsulele Uractiv Dren (se iau 2 capsule de 2-3 ori pe zi) contin ingrediente active care combat retentia de apa, si anume: extract de mesteacan, extract din frunze de urzica, extract uscat din radacina de papadie, extract uscat din radacina de ghimpe.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina Generala
- Dr. Spatariu Alexandru - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Lica Ion - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Beuran Mircea - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Paun Sorin - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Mihaela Carmen Tomoiu -
Articole recomandate
-
Metode simple de a scapa de picioarele umflate
-
Retentia de apa poate fi semnul unor afectiuni grave
-
Maini si picioare umflate? Afla factorii cauzatori ai edemului
-
10 remedii naturale pentru combaterea retentiei de apa
-
Picioare sau glezne umflate? Care ar putea fi cauzele?
-
Apa minerala, apa plata si apa de robinet
-
Gambe si picioare umflate pe timpul verii? Afla cauzele posibile
-
Apa te ajuta sa slabesti rapid. Totul despre cel mai bun aliat in lupta cu k ...
-
Mituri despre apa si consumul de apa