Progres in lupta cu infertilitatea: Primul bebelus nascut in urma unui transplant de uter
Stire medicala

Primul bebelus nascut in urma unui transplant de uter a avut loc in Suedia. Nasterea copilului a inregistrat o premiera in istoria medicinei si ofera o speranta uriasa femeilor care vor sa devina mame si fie s-au nascut fara uter, fie sufera de malformatii sau afectiuni care il fac nefunctional.
Femeia care a adus pe lume bebelusul a dorit sa isi pastreze anonimatul. Se stie despre ea ca are 36 de ani si ca a apelat la transplant din cauza ca s-a nascut fara uter. Avea insa ovare functionale, de aceea, a fost considerata o candidata potrivita pentru transplant. Donatoarea uterului a fost o prietena a familiei, in varsta de 61 de ani.
Medicii din Suedia au realizat transplantul, iar dupa un an de zile, au implantat un embrion in el pentru a obtine sarcina (s-a folosit metoda fertilizarii in vitro). Femeia a ramas gravida, iar in septembrie 2014 a adus pe lume copilul, care s-a nascut prematur, cu o greutate de 1.8 kg. In prezent, starea copilului este excelenta.
Este primul caz de transplant de uter care s-a incheiat cu nasterea unui copil. Prin aceasta premiera medicala, specialistii considera ca au facut un pas inainte in lupta contra infertilitatii si ca, in curand, din ce in ce mai multe femei cu uter nefunctional vor putea deveni mame cu ajutorul revolutionarului transplant.
Articole recomandate
-
Tulburarile alimentare - anorexia nervoasa
-
Campania de preventie a bolilor tiroidiene
-
Talasemia - Boala ereditara
-
Imagine rară cu Andra și cu surorile ei. Ce meserii au Diana și Aura și cum arată!
-
Ce trebuie sa stiti despre suplimentarea nutrientilor in alimentatia bebelusilor
-
Le mai țineți minte pe fetele de la Cheeky Girls? Iată prin ce drame au trecut clujencele
-
Probioticele si imunitatea bebelusului. Legatura dintre microbiota si preven ...
-
Bioritmul bebelusilor, influentat de anotimpul nasterii
-
Dezvoltarea simturilor bebelusului in burtica
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
-
Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania
-
Ai tinitus? Acum poti realiza managementul tinitusului cu ajutorul aparatelor auditive
-
Denervarea arterelor renale, o procedura minim invaziva pentru controlul hipertensiunii arteriale rezistente la tratament