Clickmed
programare rapida la medic

Fetusul uman nu simte durerea pana la 24 de saptamani

Actualizat la data de: 28 Iunie 2010
Fetusul uman nu simte durerea pana la 24 de saptamani

Potrivit unui studiu, realizat de catre cercetatorii de la Colegiul Royal de Obstretica si Ginecologie, din Marea Britanie, fetusul uman nu simte durerea decat dupa ce a trecut de cea de-a 24-a saptamana de dezvoltare, deoarece conexiunile neuronale nu sunt suficient de dezvoltate. Astfel, in mediul intrauterin copilul manifesta natural o stare de amorteala, asemanatoare cu cea data de anestezie.

Cu alte cuvinte, prin acest studiu s-a demonstrat ca avortul spontan sau cel provocat nu cauzeaza nicio durere fetusului uman daca are loc inainte de implinirea de 24 de saptamani de sarcina. Cu toate acestea, cercetatorii considera ca rezultatele studiului nu trebuie sa constituie argument pentru a modifica perioada in care poate fi realizat un avort.

Pe lista participantilor la studiu se regaseau: Toni Belfield, fondator al Asociatiei de Planning Familial si autor al cartii Ghid pentru contraceptie si Jane Fisher, director al unei organizatii de caritate numita "Rezultate si alegeri prenatale" - organizatie caritabila care sprijina femeile insarcinate.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate