Clickmed
programare rapida la medic

S-au descoperit doua beneficii noi ale mersului pe bicicleta

Actualizat la data de: 28 August 2014
S-au descoperit doua beneficii noi ale mersului pe bicicleta

Cercetatorii britanici au descoperit inca doua motive pentru care persoanele ar trebui sa renunte la masini in favoarea mersului pe bicicleta: sporeste productivitatea la locul de munca si imbunatateste viata sexuala.

Potrivit unui studiu derulat de savantii britanici, oamenii care merg pe bicicleta pana la serviciu sunt mai relaxati, au un randament mai crescut la locul de munca si o viata sexuala mai implinita.

Studiul a fost derulat pe un esantion de 2500 de oameni care merg la serviciu exclusiv cu bicicleta.

89% dintre participanti au afirmat ca mersul pe bicicleta i-a ajutat sa elimine stresul din viata lor si sa-si imbunatateasca relatiile cu prietenii si familia.

66% dintre persoane au observat o imbunatatire semnificativa a relatiei de cuplu din momentul in care au inceput sa mearga exclusiv cu bicicleta, iar 39% au sesizat efecte pozitive ale acestui obicei zilnic asupra vietii sexuale.

In ceea ce priveste efectele ciclismului asupra performantelor la locul de munca, 50% dintre participanti au declarat ca sunt mai productivi si ca reusesc sa gestioneze mai usor un volum mare de munca. 15% au constatat ca au avansat mai repede in cariera decat colegii care veneau cu masina la serviciu.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate