Coronavirus Update

Remedii la domiciliu pentru reflux acid (gastroesofagian) sau pirozis

Publicat la data de: 18 Octombrie 2011
Remedii la domiciliu pentru reflux acid (gastroesofagian) sau pirozis

- Otet de mere - Acesta este un remediu de exceptie in cazul refuxului de acid gastric. Poate suna bizar sfatul sa consumati o substanta pe baza de acid pentru o problema de sanatate determinata de un acid, dar exista acizi buni si acizi nocivi, iar otetul de mere face parte din prima categorie. Adaugati o lingurita de otet de mere la 1/2 pahar de apa. Sorbiti acest amestec pe parcursul cinei.

- Ghimbir - Radacina de ghimbir este o planta cu multe efecte pozitive pentru sanatate, ca si in cazul diminuarii aciditatii gastrice si calmarii spasmelor tractului gastrointestinal. In acest scop puteti sa folositi in mod regulat o capsula care sa contina radacina de ghimbir, din magazinele specializate.

- Semintele de fenicul - Planta aromatica, dar foarte eficienta in cazul bolilor aparatului digestiv, datorita compusului numit anetol (care are rolul de a suprima spasmele gastrointestinale). Se va mesteca o jumatate de lingurita de seminte de fenicul, incet, dupa mese.

- Anason si levantica - Faceti un ceai din aceste doua plante, pentru ameliorarea simptomelor de arsuri stomacale, pentru a reduce cantitatea de acid de la nivelul stomacului. Amestecati in cantitati egale anason si levantica. Fierbeti 2 1/2 cani de apa plata. Turnati apa fierbinte peste o lingurita din amestecul acestor doua plante si lasati-l timp de 3-5 minute. Strecurati ceaiul si impartiti-l in doua cantitati egale pe care sa-l beti o parte dimineata si celalta parte seara.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate