Remedii la domiciliu pentru reflux acid (gastroesofagian) sau pirozis

- Otet de mere - Acesta este un remediu de exceptie in cazul refuxului de acid gastric. Poate suna bizar sfatul sa consumati o substanta pe baza de acid pentru o problema de sanatate determinata de un acid, dar exista acizi buni si acizi nocivi, iar otetul de mere face parte din prima categorie. Adaugati o lingurita de otet de mere la 1/2 pahar de apa. Sorbiti acest amestec pe parcursul cinei.

- Ghimbir - Radacina de ghimbir este o planta cu multe efecte pozitive pentru sanatate, ca si in cazul diminuarii aciditatii gastrice si calmarii spasmelor tractului gastrointestinal. In acest scop puteti sa folositi in mod regulat o capsula care sa contina radacina de ghimbir, din magazinele specializate.

- Semintele de fenicul - Planta aromatica, dar foarte eficienta in cazul bolilor aparatului digestiv, datorita compusului numit anetol (care are rolul de a suprima spasmele gastrointestinale). Se va mesteca o jumatate de lingurita de seminte de fenicul, incet, dupa mese.

- Anason si levantica - Faceti un ceai din aceste doua plante, pentru ameliorarea simptomelor de arsuri stomacale, pentru a reduce cantitatea de acid de la nivelul stomacului. Amestecati in cantitati egale anason si levantica. Fierbeti 2 1/2 cani de apa plata. Turnati apa fierbinte peste o lingurita din amestecul acestor doua plante si lasati-l timp de 3-5 minute. Strecurati ceaiul si impartiti-l in doua cantitati egale pe care sa-l beti o parte dimineata si celalta parte seara.