Clickmed
programare rapida la medic

Un nou tip de contraceptiv oral a fost lansat pe piata in USA

Publicat la data de: 19 Decembrie 2006

O companie din USA a lansat primul contraceptiv oral sub forma de tableta care poate fi mestecata. Tableta "Femcon Fe" va da posibilitatea femeilor care aveau dificultati la inghitirea pilulelor contraceptive sa continue terapia contraceptiva.
Tableta contraceptiva cu aroma de menta este destinata femeilor care uita frecvent sa-si administreze pilula contraceptiva. Acesta contine aceiasi cantitate de hormoni ca si contraceptivele orale standard si este disponibila sub forma de pachet cu 28 de tablete dintre care 21 sunt tablete active iar 7 sunt tablete inactive.
Tableta poate fi si inghitita fara a fi mestecata si va fi disponibila doar la indicatia medicului.
Noul tip de contraceptiv este foarte important pentru femei pentru ca mai mult de 47% dintre femeile care folosesc contraceptive uita sa-si administreze cel putin o pilula pe parcursul unei luni crescand astfel riscul de aparitie a sarcinilor nedorite.
Riscurile asociate cu noua pilula contraceptiva sunt similare cu cele ale pilulelor contraceptive standard si includ cresterea riscului de tromboza, infarct miocardic si accident vascular cerebral in special la femeile fumatoare cu varsta peste 35 de ani.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate