Clickmed
programare rapida la medic

Schering Plough aduce in Romania o noua metoda contraceptiva - Inelul contraceptiv NuvaRing

Actualizat la data de: 14 Februarie 2011

Inelul contraceptiv lunar, NuvaRing, este o noua metoda de contraceptie ideala pentru o varietate larga de femei, care isi doresc contraceptie fara administrare zilnica si fara compromiterea controlului ciclului menstrual.

Inelul contraceptiv lunar, NuvaRing, este la fel de eficient ca si anticonceptionalele orale, insa anuleaza stresul administrarii pilulelor zilnice.

NuvaRing contine doua tipuri de hormoni: estrogen si progesteron. Acestia sunt continuti si de pilulele contraceptive si actioneaza similar in organism chiar daca sunt administrati in mod diferit. Hormonii sunt eliberati treptat in organism, din momentul in care inelul contraceptiv intra in contact cu vaginul, dupa care sunt absorbiti si distribuiti in sistemul sanguin.

Mecanismele principale de actiune sunt reprezentate de inhibarea ovulatiei si modificarea mucusului cervical. Inhibarea completa a ovulatiei determina o eficacitate de aproximativ 90%.

Inelul contraceptiv este mic, confortabil si este usor de inserat si de extras din vagin. Acesta se pozitioneaza in vagin pana la o fixare confortabila, pozitia in care este introdus neafectandu-i eficienta.

Dupa 3 saptamani acesta este extras din vagin, iar dupa 7 zile va fi introdus un nou inel contraceptiv.

Efectele secundare comune ale inelului contraceptiv sunt: infectii vaginale, iritatii, dureri de cap, greturi, cresteri in greutate.

Aceste produs nu este recomandat persoanelor cu afectiuni cardiovasculare, cancer la nivelul aparatului genital sau mamar, tumori la ficat, afectiuni neurologice, sangerari vaginale inexplicabile etc.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate