Clickmed
programare rapida la medic

Un vaccin combinat ar putea fi solutia pentru eradicarea poliomielitei

Actualizat la data de: 27 August 2014
Un vaccin combinat ar putea fi solutia pentru eradicarea poliomielitei

Combinarea a doua vaccinuri antipoliomielitice deja existente ar putea duce la eradicarea infectiei care continua sa ameninte omenirea, informeaza un studiu recent publicat in revista Science.

Potrivit studiului derulat in India, pe un grup de sute de de bebelusi si copii, administrarea combinata a vaccinului injectabil Salk (IPV) si a vaccinului oral Sabin (OPV) ar oferi o imunitate mai crescuta impotriva poliomielitei. Vaccinul injectabil contine virusul inactiv al polimiolitei, in timp ce metoda de imunizare orala este conceputa din tulpini vii, dar slabite, ale virusului.

Dupa administrarea concomitenta a celor doua vaccinuri, cercetatorii au descoperit ca bebelusii si copiii prezentau mai putine poliovirusuri in fecale, considerate a fi principalul factor de raspandire a infectiei.

Potrivit coordonatorului programelor de cercetare din cadrul OMS Roland Sutter, cele doua vaccinuri se completeaza reciproc si ar trebui utilizate impreuna pentru spargerea ultimelor lanturi de transmitere a virusului, astfel incat boala sa fie eradicata in cel mai scurt timp.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate