Clickmed
programare rapida la medic

Noi cazuri de poliomielita in Siria. Organizatia Mondiala a Sanatatii ia masuri

Actualizat la data de: 30 Octombrie 2013
Noi cazuri de poliomielita in Siria. Organizatia Mondiala a Sanatatii ia masuri

Organizatia Mondiala a Sanatatii a confirmat cateva zeci de cazuri de imbolnaviri de poliomielita in Siria. In jur de 20 de persoane, majoritatea copii, au contactat poliomielita in ultima perioada, ceea ce ridica ingrijorari cu privire la izbucnirea unei noi epidemii.

Desi poliomielita este considerata o boala infectioasa aflata pe punctul de a fi eradicata, in continuare apar cazuri de imbolnaviri, in special in tarile mai putin dezvoltate.

Ca urmare a celor 22 de cazuri de poliomielita inregistrate in Siria, Organizatia Mondiala a Sanatatii va implementa rapid un program de vaccinare, nu doar in zonele afectate, ci si in alte regiuni din tara, ca o masura de stopare a imbolnavirilor.

In Siria nu au mai existat focare de poliomielita din anul 1999, insa razboiul civil a ingreunat munca medicilor in ceea ce priveste imunizarea. Si cum virusul a fost deja depistat in tari precum Nigeria, Pakistan si Afganistan, el poate fi importat cu usurinta, conform medicului William Schaffner, specialist in boli infectioase de la Centrul Medical Vanderbilt, din Nashville, SUA.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


SHARE

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate