Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Suplimentele de acid folic la gravide scad incidenta defectelor de tub neural la nou-nascuti

Publicat la data de: 05 Octombrie 2007

suplimenta,acid folic,gravida,nou-nascutAdministrarea de suplimente de acid folic la gravide este recomandata de rutina pentru preventia aparitiei, la fat, a defectelor de tub neural. Recent, o echipa de cercetatori din Canada, a publicat rezultatele unui studiu realizat in perioada 1993-2002 care demonstreaza efectele benefice ale administrarii de suplimente de acid folic la gravide (acidul folic a fost introdus ca supliment in alimentatia gravidelor din test incepand cu 1998).

Astfel, comparativ cu perioada anterioara suplimentarii cu acid folic, incidenta defectelor de tub neural a scazut cu 46%. Cea mai mare reducere a fost observata in cazul prevalentei spinei bifida (53%) care a fost superioara dimunuarii cazurilor de anencefalie (38%) si encefalocel (31%).

In concluzie, suplimentarea alimentelor fainoase cu acid folic determina scaderea incidentei defectelor de tub neural in randul nou-nascutilor.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate