Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Igiena locala in caz de necircumcizie

Actualizat la data de: 22 August 2016

Generalitati

Sus
Igiena locala in caz de necircumcizie Vezi galerie foto

CopiIi de sex masculin care nu sunt circumcisi au o predispozitie la infectie urinara, in primul an de viata, mai mare decat cei circumcisi.

O igiena si ingrijirea corespunzatoare a penisului necircumcis scade posibilitateate de infectie.

Barbatii necircumcisi au sanse crescute fata de cei circumcisi sa contacteze o boala cu transmitere sexuala.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Igiena locala
  3. Citeste pe aceeasi tema

Igiena locala

Sus

Nu fortati preputul peste marginea glandului penisului (capatul dilatat). Initial preputul unui bebelus poate fi greu de tras la loc. Dupa primii ani de viata preputul devine din ce in ce mai retractabil desi poate dura ceva mai mult. Pana la varsta de 4 ani preputul este retractabil in totalitate. Pana la aceasta varsta e bine ca baiatul sa fie spalat sau invatat sa se spele cu apa si sapun la exteriorul penisului. Retractarea preputului prea devreme poate duce la formarea de cicatrici sau deteriorari tisulare.

Dupa ce retractarea preputului devine facila trebuie curatat sub el in mod regulat. Pentru a curata sub preput, acesta se trage usor catre corp pana cand nu se mai poate. Curatarea trebuie facuta cu grija si folosind apa si sapun. Dupa curatarea si clatirea zonei preputul se repune in pozitie peste glandul penisului.

Un baiat de 3-4 ani poate fi invatat sa isi curete zona de sub preput ca parte integranta a igienei sale. Pana la pubertate curatarea trebuie sa fie ocazionala. Dupa ce un baiat ajunge la pubertate el trebuie sa isi curete zona de sub preput zilnic.

Daca preputul unui baiat nu se retracta in totalitate pana la pubertate e necesara consultarea unui medic.


Medici specialisti Pediatrie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate