Clickmed
programare rapida la medic

Nu lasa infectiile urinare sa iti strice vacanta!

Actualizat la data de: 10 Iunie 2022

Infectiile urinare sunt despre bacterii

Sus
Nu lasa infectiile urinare sa iti strice vacanta!

In primul rand este important sa intelegem ca infectiile urinare apar din doua motive: 1. pentru ca bacteriile din afara organismului nostru ajung la uretra, de obicei cele care rezida in rect sau vagin; 2. pentru ca vezica urinara devine suprapopulata cu bacterii rele, cauzatoare de infectii. Dar, ce inseamna bacterii rele? Pentru ca organismul tau sa prospere si sa functioneze in parametrii normali, exista un ecosistem al mucoasei organelor interne. Acest ecosistem este populat de milioane de bacterii si drojdii bune care lucreaza pentru a mentine organele curate si protejate de potentiale boli. Din cauza alimentatiei lipsite de nutrienti esentiali, a stresului sau chiar a consumului excesiv de antibiotice, multe bacterii bune au fost inlaturate, iar in locul lor s-au dezvoltat bacterii cu potential infectios. Acestea din urma, daca se dezvolta excesiv, pot declansa infectii ale organelor in care se dezvolta, inclusiv infectii urinare.

Cuprins articol

  1. Infectiile urinare sunt despre bacterii
  2. Iata ce poti face pentru a evita o recurenta a infectiilor urinare
  3. Bonus: Extracte naturale benefice tractului urinar!
  4. Citeste pe aceeasi tema

Iata ce poti face pentru a evita o recurenta a infectiilor urinare

Sus

Acum pentru ca ai inteles de unde vin bacteriile care cauzeaza infectii urinare, devine mult mai usor de inteles ce poti face pentru a stopa dezvoltarea lor. Masurile pe care le poti urma includ pastrarea igienei zonei intime si a uretrei, si mentinerea unui echilibru al ecosistemului bacterian natural, care iti protejeaza organele.

1. Sterge-te din fata in spate

Pentru a evita transferul de bacterii din rect catre uretra, ai grija la modalitatea in care te stergi cand mergi la toaleta. sterge-te din fata in spate, pentru a nu aduce bacteriile in zona uretrei.

2. Urineaza dupa contactul sexual

Prin contact sexual exista posibilitatea ca bacteriile sa fie deplasate din zona rectala si vaginala, aproape de uretra. Din acest motiv, urinarea dupa contactul sexual poate ajuta la inlaturarea bacteriilor care ar fi putut ajunge in zona uretrei.

3. Schimba-ti lenjeria dupa ce faci sport

Bacteriilor le place sa se dezvolte in zone cu umezeala si caldura. Dupa o sedinta intensa de sport sau chiar si dupa un jogging in parc, se poate crea in zona intima mediul perfect pentru dezvoltarea lor. Asadar, ai grija la igiena ta in acel moment si schimba-ti lenjeria cat mai repede dupa ce ai terminat sedinta de sport.

4. Alege sa faci un dus in loc de o baie cu spuma

O pauza de rasfat si relaxare cu o baie calda, spuma si uleiuri aromate este mereu binevenita dupa o saptamana lunga munca. Dar, in acel moment, nu faci altceva decat sa stai mult timp intr-un mediu in care bacteriile se pot deplasa cu usurinta in zona uretrei. Alege dusul ca alternativa si rareste baia in cada, mai ales daca ai o predispozitii pentru infectii urinare.

5. Hidrateaza-te

Cu cat bei mai multe lichide, cu atat vei urina mai des. Ceea ce inseamna ca bacteriile nu vor stagna in tractul urinar si vor fi eliminate suficient de repede, fara a declansa infectia urinara.

6. Urineaza atunci cand simti nevoia

Cu cat tii mai mult sa nu urinezi atunci cand apare senzatia, cu atat vei prelugi timpul in care bacteriile se pot dezvolta in tractul tau urinar. incearca sa mergi la toaleta pentru a urina o data la 3-4 ore.

7. Consuma probiotice

Probioticele sunt alimente sau suplimente care iti asigura o doza de bacterii bune, care iti vor fortifica ecosistemul intern. Poti consuma alimente fermentate precum chefir sau iaurt, sau poti lua un supliment probiotic.

8. Ai grija la nivelul de estrogen

in cazul femeilor aflate la menopauza, infectiile urinare dese pot sa apara din cauza nivelului scazut de estrogen. Estrogenul pastreaza structura mucoasei protective a vezicii urinare. Un nivel scazut al acestui hormon poate duce la subtierea mucoasei si creste riscul de dezvoltare al bacteriilor cauzatoare de infectii.

Bonus: Extracte naturale benefice tractului urinar!

Sus

Merisoarele
Extractele din Merisoare sunt adesea asociate si recomandate pentru combaterea infectiilor urinare, dar nu in zadar! Ele contin compusi activi eficienti, numiti proatocianidine (PAC), care nu permit dezvoltarea coloniilor bacteriene in tractul urinar. Mai mult, si-au dovedit eficienta si in a stopa dezvoltarea bacteriei E.coli, cea mai frecvent intalnita in cazul infectiilor urinare. Daca apelati la un supliment care sa contina merisoare, cautati ca acesta sa fie cu min. 80 mg de PAC, pentru un efect eficient.

Vitamina D3
Vitamina D3 intervine asupra celulele imunitare T care sunt activate pentru a combate virusurile si bacteriile. Celulele T contin receptori ai Vitaminei D3, ceea ce inseamna ca eficienta lor se atinge doar in prezenta acestei vitamine. Drept urmare, o carenta a vitaminei D3 este asociata cu un sistem imunitar slabit predispus la infectii. Vitamina D3 activeaza si un tip de peptide cu efect antimicrobian si permite eliminarea bacteriilor inainte de declansarea infectiei.

Extractul de Urzica

Extractul de Urzica are efect diuretic intens. Consumul acestei plante ajuta la eliminarea lichidelor din vezica urinara si curatarea acesteia de bacteriile care au potentialul de a se dezvolta excesiv, declansand o infectie urinara.

Vitamina C extrasa din fructul de Acerola
Vitamina C face urina mai acida, inhiba cresterea E. coli si imbunatateste buna functionare a sistemului imunitar. Se recomanda 1000 de miligrame de Vitamina C pe zi, timp de 3 luni pentru a stopa recurenta infectiilor urinare si pentru a imbunatati sanatatea tractului urinar.

URIMER AKUT – Doar o capsula pe zi, doar 10 zile!

Sustine sanatatea tractului urinar, contribuie la prevenirea disconfortului tractului urinar, efect analgezic,inlatura senzatia de usturime la urinare.

BENEFICII:
• Contribuie la eliminarea disconfortului urinar
• Efect analgezic
• Previne aparitia disconfortului urinar
• Antioxidant
• Sustine sanatatea tractului urinar
• inlatura senzatia de usturime la urinare


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter