Coronavirus Update

Posibil vaccin impotriva hepatitei C

Publicat la data de: 20 Septembrie 2007

vaccin,hepaptta CThe British Midlands Development Corporation a anuntat ca Universitatea din Nottingham a descoperit un posibil vaccin pentru Hepatita C.
Dr. Alexander Tarr, cercetator la Nottingham Institute of Infection, Immunity and Inflammation a prezentat o lucrare stiintifica intitulata “Anticorpii umani in hepatita virala C – este posibil sa fie utilizati in realizarea unui vaccin” in cadrul unei sesiuni stiintifice desfasurate recent la Universitatea din Edinburgh.

Echipa de cercetatori a analizat recent ipoteza ca anticorpii umani pot fi utilizati cu succes pentru a preveni infectia cu multe dintre tulpinile de virus hepatic C.
In prezent cercetatorii studiaza posibilitatea imbunatatirii ratei de succes a transplantului hepatic prin utilizarea transfuziei cu anticorpi proprii la acesti pacienti.
In plus, informatiile obtinute vor fi folosite pentru identificarea si caracterizarea raspunsului sistemului imunitar la virusul hepatic C cu scopul de a depista noi structuri care pot fi utilizate in crearea unui vaccin. Daca anticorpii descoperiti pot fi reprodusi prin vaccin, atunci s-ar putea ca aceasta afectiune sa fie controlata.

Virusul hepatic C afecteaza peste 180 de milioane de persoane din intreaga lume. Infectia cu virus C poate determina ciroza hepatica si uneori cancer hepatic, iar aceasta infectie este principalul motiv pentru care se efectueaza transplantul hepatic in USA si Marea Britanie.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate