Posibil vaccin impotriva hepatitei C

vaccin,hepaptta CThe British Midlands Development Corporation a anuntat ca Universitatea din Nottingham a descoperit un posibil vaccin pentru Hepatita C.
Dr. Alexander Tarr, cercetator la Nottingham Institute of Infection, Immunity and Inflammation a prezentat o lucrare stiintifica intitulata “Anticorpii umani in hepatita virala C – este posibil sa fie utilizati in realizarea unui vaccin” in cadrul unei sesiuni stiintifice desfasurate recent la Universitatea din Edinburgh.

Echipa de cercetatori a analizat recent ipoteza ca anticorpii umani pot fi utilizati cu succes pentru a preveni infectia cu multe dintre tulpinile de virus hepatic C.
In prezent cercetatorii studiaza posibilitatea imbunatatirii ratei de succes a transplantului hepatic prin utilizarea transfuziei cu anticorpi proprii la acesti pacienti. In plus, informatiile obtinute vor fi folosite pentru identificarea si caracterizarea raspunsului sistemului imunitar la virusul hepatic C cu scopul de a depista noi structuri care pot fi utilizate in crearea unui vaccin. Daca anticorpii descoperiti pot fi reprodusi prin vaccin, atunci s-ar putea ca aceasta afectiune sa fie controlata.

Virusul hepatic C afecteaza peste 180 de milioane de persoane din intreaga lume. Infectia cu virus C poate determina ciroza hepatica si uneori cancer hepatic, iar aceasta infectie este principalul motiv pentru care se efectueaza transplantul hepatic in USA si Marea Britanie.