Clickmed
programare rapida la medic

9 tehnici de machiaj pe care sa le includeti mereu in ritualul de infrumusetare

Actualizat la data de: 16 Aprilie 2014

Generalitati

Sus
9 tehnici de machiaj pe care sa le includeti mereu in ritualul de infrumusetare

Specialistii in cosmetica au descoperit, de-a lungul timpului, numeroase tehnici de machiaj tot mai utile in servirea scopului principal al ritualului de infrumusetare ascunderea semnelor inestetice si evidentierea trasaturilor care merita sa ajunga in prim-plam.

Din pacate, nepriceperea in arta machiajului face ca rezultatul final sa fie contrar asteptarilor. Aflati care sunt cei mai importanti pasi in obtinerea unei imagini atragatoare, care sa inspire tinerete, prospetime si luminozitate!

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Secretele unui machiaj care sterge anii de pe chip
  3. Citeste pe aceeasi tema

Secretele unui machiaj care sterge anii de pe chip

Sus

Cel mai nedorit efect al unui machiaj este acela de imbatranire a chipului, din pricina tehnicilor eronate folosite in aplicarea produselor cosmetice. Makeup artistii de renume mondial confirma faptul ca este foarte usor sa accentuati semnele de imbatranire, in incercarea de a le ascunde.

Inainte sa mai faceti o incercare in a contura machiajul zilnic, aflati care sunt acele tehnici secrete folosite de profesionisti pentru camuflarea liniilor fine, a ridurilor si a altor dovezi vizibile ale trecerii anului.

1. Aplicarea unui strat cat mai subtire de corector

Batonul corector este o solutie la indemana pentru ascunderea cearcanelor, insa aplicarea unui strat prea gros din acest produs atrage dupa sine probleme estetice si mai importante evidentierea ridurilor fine din jurul ochilor, in special pe masura ce formula se usuca pe parcursul zilei.

Ideal este sa utilizati un corector cu textura usoara, pe care sa il aplicati din coltul intern al ochiului pana la jumatatea pleoapei inferioare si sa continuati sa acoperiti cearcanele cu fondul de ten spre margini, intrucat acesta este mai putin probabil sa evidentieze liniile fine din zona.

2. Aplicarea machiajului dupa ce pielea a fost pregatita in prealabil

Fara doar si poate, pielea deshidratata va dezvalui intotdeauna ridurile si liniile fine mai pronuntat, in special in zona fruntii, a marginilor gurii si intre sprancene. Daca aplicati direct fondul de ten, fardul de obraz si cel de pleoape direct pe pielea uscata, toate imperfectiunile tenului vor fi accentuate.

Este extrem de important sa va pregatiti pielea in prealabil, aplicand o crema hidratanta, una de ochi sau o baza de machiaj speciala, care sa asigure aplicarea uniforma a produselor de machiaj.

3. Evitarea aplicarii rimelului pe genele inferioare

Un efect neplacut al rimelului aplicat pe genele inferioare este acela ca atrage atentia asupra portiunii de sub ochi, afectata de cearcane si riduri odata cu inaintarea in varsta. Pentru a contracara acest efect vizual, utilizati un cleste de gene pentru a le curba pe cele superioare, apoi aplicati doua straturi de mascara.

In cazul in care simtiti nevoia sa accentuati totusi portiunea pleoapelor inferioare, aplicati un rimel in nuanta naturala a genelor si utilizati un separator de gene, astfel incat sa obtineti un efect cat mai natural posibil.

4. Alegerea unui fond de ten cu putere de acoperire medie sau mica

Fondurile de ten cu consistenta groasa si promovate ca avand o putere mare de acoperire contin ingrediente deshidratante (precum zincul), care scot in evidenta liniile fine si imperfectiunile si le fac sa para chiar mai mari decat sunt.

Din acest motiv, este intotdeauna o idee mai buna sa optati pentru un fond de ten cu textura mai usoara sau sa aplicati direct pe baza de machiaj o crema pigmentata sau o crema BB. Bazele de machiaj cu silicon in compozitie sunt excelente pentru camuflarea ridurilor.

5. Folosirea unui contur de buze potrivit

Conturul de buze, sub orice forma s-ar afla el, este un real ajutor in corectarea formei buzelor si in prevenirea patrunderii rujulului intre liniile fine de pe marginile buzelor. Optati pentru un creion rezistent la apa, cu care sa trasati conturul buzelor. Aplicati putina pudra translucida peste creion, inainte sa folositi rujul, pentru a-i spori semnificativ rezistenta.

6. Utilizarea unui fard de pleoape mat

Orice lucru care este scos in evidenta printr-o suprafata lucioasa pare mai mare decat este de fapt in realitate. Acest efect vizual nu este de bun augur pentru riduri si linii fine, tocmai de aceea este de preferat sa evitati utilizarea unui fard de pleoape mat sau metalic.

Fardurile de pleoape mate, de la auriu si pana la maron sau alte nuante pamantii, ofera avantajul intineririi privirii. Aplicati aceeasi culoare pe ambele pleoape, pentru a crea unitate si senzatia unui look natural si proaspat.

7. Aplicarea unei pudre translucide pentru definirea machiajului

O eroare comisa de numeroase femei este aceea ca aplica, din abundenta, pudra mata pe toata suprafata fetei. In timp ce acest produs poate fi eficient in eliminarea luciului, el poate totodata sa scoata in prim-plan semnele imbatranirii tenului si alte imperfectiuni ale tenului.

Cand vreti sa va fixati perfect fondul de ten si sa evitati aparitia zonelor lucioase in zona T, folositi mai degraba o pudra usoara, cu particule care reflecta lumina. Aceasta va estompa eficient ridurile si liniile fine, conferind totodata o alura proaspata si tinereasca.

8. Folosirea rujurilor intens hidratante

Rujul mat pare, la prima vedere, mai putin tipator. Insa defectul lui este acela ca are in compozitie ingrediente uscate, care deshidrateaza buzele si evidentiaza liniile fine si lipsa de volum.

Nu sariti peste exfolierea ocazionala a buzelor si hidratarea lor in profunzime, astfel incat rujul utilizat sa nu le dezavantajeze. Aplicati intotdeauna un strat de balsam emolient inainte sa folositi rujul.

9. Alegerea fardului de obraz potrivit

Specialistii in arta machiajului spun ca nuanta fardului de obraz influenteaza major aspectul ridurilor si al liniilor fine - prea mult pigment sau prea putin accentueaza semnele imbatranirii tenului.

O nuanta delicata de roz-trandafir sau roz-piersica, aplicata astfel incat sa ajunga in dreptul colturilor externe ale ochilor, distrage atentia de la liniile fine de sub ochi si o concentreaza in directia pometilor, care prin un aer proaspat, tineresc si atragator.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Sectiune sustinuta de: Advertisement

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate