Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ciroza ar putea fi vindecata cu un tratament revolutionar inventat de romani

Actualizat la data de: 16 Mai 2014
Ciroza ar putea fi vindecata cu un tratament revolutionar inventat de romani

Ciroza, una dintre cele mai grave boli hepatice, ar putea fi vindecata cu ajutorul unor celule care se regasesc chiar in ficat, este descoperirea revolutionara facuta de cercetatorii romani de la Institutul National de Cercetare Victor Babes.

Oamenii de stiinta romani sunt tot mai aproape de a gasi leacul impotriva cirozei, una dintre afectiunile ficatului considerate pana acum incurabile. Savantii au descoperit ca in ficat se gasesc in mod natural celule numite telocite, care ajuta la regenerarea organului si la vindecarea cirozei.

Telocitele sunt celule cu corp mic, dar cu prelungiri lungi, care, daca sunt transplantate in ficatul bolnav, ar putea ajuta la regenerarea si vindecarea afectiunilor acestuia, chiar si a cirozei.

Momentan, specialistii sunt la stadiul testelor pe animale de laborator, dar spera ca in viitor, sa realizeze experimentul si pe subiecti umani si sa dezvolte tratamentul pentru vindecare acestei boli necrutatoare, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate