Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Noi abordari in fitness

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2011

Generalitati

Sus
Noi abordari in fitness

Rata obezitatii este in crestere, iar operatiile de protezare a articulatilor in randul adultilor de varsta mijlocie sunt mult mai frecvente ca in trecut.

Pentru a stimula tinerii si adultii sa faca mai multa activitate fizica, specialistii in fitness ofera solutii si trucuri care pot contribui la pierderea in greutate pe termen lung.

Totusi, cele mai bune rezultate s-a demonstrat ca se obtin doar in urma modificarilor stilului de viata pe termen lung si o buna colaborare intre nutritionist si antrenorul de la sala de sport. Tendinta nu este doar sa se scada in greutate ci sa se imbunatateasca si aspectul general al persoanei care doreste sa slabeasca.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Noile abordari in fitness
  3. Sala de fitness
  4. Fitness si relaxare
  5. Citeste pe aceeasi tema

Noile abordari in fitness

Sus

In prezent oamenii se reorienteaza catre o imagine completa si integrativa de wellness care combina latura fizica si cea emotionala. Noile abordari in fitness nu se vor baza doar pe rutina antrenamentului ci si pe alimentatia sanatoasa, ameliorarea stresului si metode de relaxare.

De aceea, printre noile facilitati ale salilor moderne de fitness ar fi colaborarea cu nutritionisti si fizioterapeuti care vor incerca sa acopere nevoile celor care doresc sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Specialistii in fitness isi propun sa creeze cat mai multe planuri interactive de fitness pentru membrii lor.

Antrenorii folosesc din ce in ce mai mult tehnologia si mediile online pentru promovarea muncii lor. Cu ajutorul tehnologiei pot oferi cursuri la distanta pentru grupuri si pot urmari evolutia clientilor lor.

Sala de fitness

Sus

Muzica si ambianta din sala de exercitiu sunt printre cele mai relevante elemente pentru obtinerea unor rezultate pozitive. De aceea, factorul tehnic va fi reprezentat prin ecrane cu imagini care vor avea rolul sa stimuleze si sa sustina activitatea fizica.

De asemenea, specialistii recomanda exercitiile multifunctionale care implica cat mai multe articulatii in acelasi timp. Acest lucru implica o diversitate a exercitiilor de fitness si utilizarea a mai multor aparate in cadrul aceleiasi sedinte. Astfel, prin miscari complexe si naturale, va fi mult mai placut pentru o persoana sa arda caloriile in plus.

Fitness si relaxare

Sus

Sedintele mixte care vor implica exercitii de relaxare alaturi de cele de fitness vor oferi un tonus psihic si fizic de invidiat celor care vor beneficia de ele. Printre initiativele a tot mai multor companii se numara stimularea exercitiului fizic in pauzele de la locul de munca prin colaborarea cu sali de fitness sau chiar deschiderea propriilor sali de fitness.

Ca atare, multe dintre persoanele care au un stil de viata sedentar si timpul destul de restrans se vor putea bucura de efectele pozitive ale exercitiilor fizice.

Desi oamenii aleg din ce in ce mai des metode sanatoase de slabire, multi dintre tineri prefera dietele drastice care ofera rezultate spectaculoase pe termen scurt, dar care afecteaza negativ organismul pe termen lung si ii predispun la boli cronice, unele destul de grave. Acesta este principalul motiv pentru care multe dintre asociatiile de sanatate sustin antrenorii sa-si orienteze clientii catre regimuri sanatoase de viata.


Medici specialisti Sanatate sport

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate