Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Fresenius ofera pacientilor dializati teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului

Actualizat la data de: 11 Martie 2010
Fresenius ofera pacientilor dializati teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului

In perioada 15-27 martie, toti pacientii hemodializati, dializati peritoneal sau transplantati renal din Bucuresti si imprejurimi pot beneficia de teste gratuite de evaluare a incarcarii cu apa a organismului la centrul Fresenius NephroCare Romania “Dr. Carol Davila” din Bucuresti (Strada Jiului nr. 140, sector 1). Toti cei interesati isi pot face programari la Telefonul Pacientului – 0723.550.123. Evenimentul “Ziua Portilor Deschise” este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului (12 martie).

Testul de evaluare a incarcarii cu apa a organismului presupune o tehnologie inovatoare, special realizata de Fresenius pentru pacientii dializati, si ofera informatii valoroase despre statusul hidric al organismului. Hiperhidratarea organismului contribuie la cresterea tensiunii arteriale, fiind un factor de risc in dezvoltarea evenimentelor cardiovasculare si principala cauza de mortalitate la nivel mondial.

“Excesul de lichide este o problema comuna a pacientilor dializati, din cauza incapacitatii rinichilor de a elimina toxinele si lichidele acumulate in organism. Prin realizarea acestui test, echipa medicala poate determina atat cantitatea de apa intra si extracelulara, cat si masa de tesut muscular si adipos, stabilind astfel o terapie personalizata pe nevoile pacientului”, a declarat Dr. Christian Klein, Medic Primar Nefrologie la Fresenius NephroCare Romania “Dr. Carol Davila” Bucuresti.

Pentru pacienti, testul de evaluare a incarcarii cu apa a organismului este non-invaziv, usor de realizat si rapid, prin montarea unor electrozi la nivelul membrelor. Mai precis, in aproximativ 2 minute, pacientul primeste informatii despre statusul hidric al organismului sau. Tehnologia nu este prezenta decat in centrele Fresenius.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate