Clickmed
programare rapida la medic

Digitalizarea Sistemului Medical din Romania: Pasi spre Viitor

Actualizat la data de: 16 August 2023
Digitalizarea Sistemului Medical din Romania: Pasi spre Viitor

In data de 4.08.2023 Eduson, cea mai mare platforma digitala de educatie medicala, a demarat un studiu amplu asupra digitalizarii sistemului medical din Romania. Chestionarul poate fi accesat la link-ul https://bit.ly/digitalizareEDU.

Studiul scoate la lumina perspectivele si utilizarea tehnologiei in randul medicilor din Romania. Intr-o era in care tehnologia si inovatia schimba paradigmele traditionale ale medicinei, este crucial sa intelegem cat de pregatiti sunt profesionistii din domeniul medical pentru aceasta schimbare.

Din totalul de 711 medici care au participat pana in acest moment la cercetare, 345 au afirmat ca folosesc sisteme digitale in activitatea lor zilnica. Acest lucru subliniaza o adaptare semnificativa la tehnologie si indica o miscare pozitiva spre modernizare.

Cu toate acestea, un numar ingrijorator de 176 de respondenti au calificat digitalizarea sistemului medical ca fiind "slaba" sau "foarte slaba". Aceasta este o reflectare a obstacolelor pe care multe institutii medicale inca le infrunta in drumul spre digitalizare.

Interesant este ca doar un numar mic de respondenti folosesc sistemele de a doua opinie. In medicina traditionala, a doua opinie este considerata o etapa esentiala pentru confirmarea sau contestarea unui diagnostic. Cu digitalizarea, acest proces poate fi acum simplificat, oferind pacientilor si medicilor un acces mai rapid la expertii de top din domeniu.

Dragos Paun, conferentiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si co-fondator Eduson mentioneaza ca „In contextul unor asemenea descoperiri, subliniem importanta educatiei in domeniul medical. Este imperativ ca medicii sa ramana la curent cu ultimele noutati si inovatii. Eduson, prin platforma sa extinsa, ofera resurse esentiale pentru acest scop. Digitalizarea este nu doar o tendinta, ci o necesitate. Pe masura ce tehnologia evolueaza, capacitatea de a integra si adopta inovatii poate face diferenta in furnizarea de ingrijiri medicale de calitate. Pentru Romania, mesajul este clar: investitia in educatie si adaptarea la tehnologie nu sunt doar optiuni, ci imperative. Ca societate, trebuie sa sprijinim, sa educam si sa incurajam comunitatea medicala sa creasca si sa evolueze in aceasta era digitala.”


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter