Digitalizarea Sistemului Medical din Romania: Pasi spre Viitor

In data de 4.08.2023 Eduson, cea mai mare platforma digitala de educatie medicala, a demarat un studiu amplu asupra digitalizarii sistemului medical din Romania. Chestionarul poate fi accesat la link-ul https://bit.ly/digitalizareEDU.
Studiul scoate la lumina perspectivele si utilizarea tehnologiei in randul medicilor din Romania. Intr-o era in care tehnologia si inovatia schimba paradigmele traditionale ale medicinei, este crucial sa intelegem cat de pregatiti sunt profesionistii din domeniul medical pentru aceasta schimbare.
Din totalul de 711 medici care au participat pana in acest moment la cercetare, 345 au afirmat ca folosesc sisteme digitale in activitatea lor zilnica. Acest lucru subliniaza o adaptare semnificativa la tehnologie si indica o miscare pozitiva spre modernizare.
Cu toate acestea, un numar ingrijorator de 176 de respondenti au calificat digitalizarea sistemului medical ca fiind "slaba" sau "foarte slaba". Aceasta este o reflectare a obstacolelor pe care multe institutii medicale inca le infrunta in drumul spre digitalizare.
Interesant este ca doar un numar mic de respondenti folosesc sistemele de a doua opinie. In medicina traditionala, a doua opinie este considerata o etapa esentiala pentru confirmarea sau contestarea unui diagnostic. Cu digitalizarea, acest proces poate fi acum simplificat, oferind pacientilor si medicilor un acces mai rapid la expertii de top din domeniu.
Dragos Paun, conferentiar universitar la Facultatea de Business din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si co-fondator Eduson mentioneaza ca „In contextul unor asemenea descoperiri, subliniem importanta educatiei in domeniul medical. Este imperativ ca medicii sa ramana la curent cu ultimele noutati si inovatii. Eduson, prin platforma sa extinsa, ofera resurse esentiale pentru acest scop. Digitalizarea este nu doar o tendinta, ci o necesitate. Pe masura ce tehnologia evolueaza, capacitatea de a integra si adopta inovatii poate face diferenta in furnizarea de ingrijiri medicale de calitate. Pentru Romania, mesajul este clar: investitia in educatie si adaptarea la tehnologie nu sunt doar optiuni, ci imperative. Ca societate, trebuie sa sprijinim, sa educam si sa incurajam comunitatea medicala sa creasca si sa evolueze in aceasta era digitala.”
Articole recomandate
-
Esti obosit/a? Ai probleme cu greutatea? Bolile tiroidiene ar putea fi de vina!
-
Reguli de urmat dupa implantul de stent
-
Legatura dintre spiritualitate si medicina
-
Wow, cât de frumoasă e noua iubită a lui Marius Elisei! 'E foarte calmă și iubește copiii'
-
Cântărețul de hip hop Guess Who, prins drogat la volan. Ce ar fi consumat artistul
-
Silviu Prigoană, reacție după ce finii lui, Oana Zăvoranu și Alex Ashraf, sunt în proces de divorț. Nașul e indiferent?
-
11 mituri surprinzatoare din medicina
-
Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pe ...
-
Medicina Integrata Sciencemed trateaza alergiile
Citeste pe aceeasi tema
-
Ultrasonografia o necesitate pentru toti medicii
-
Vrei sa-ti dezvolti aptitudinile in ultrasonografie?
-
O echipa de clujeni a creat aplicatia care stocheaza istoricul medical al pacientilor
-
Conf. dr. Diana Paun: Cand necesita gusa endemica tratament chirurgical
-
Imunoterapia este o optiune de tratament? vorbim cu Dr. Dragos Median, medic primar Oncologie despre cancerul reproductiv feminin