Clickmed
programare rapida la medic

Detoxifiera organismului

Actualizat la data de: 17 Martie 2011
Detoxifiera organismului

'Detoxifiera organismului' a constituit tema celei de-a treia conferinte sustinute de reprezentantii Companiei HOFIGAL in fata a peste 50 de elevi ai scolii Sanitare Postliceale 'Carol Davila', marti, 15 martie a.c. Prezentarea mecanismului intoxicarii pe cale digestiva si al dezintoxicarii organismului cu ajutorul unor produse naturale realizate pe baza de plante, sustinuta de doamna Anca Daniela Raiciu, director marketing al Companiei Hofigal, a fost completata de indicatiile medicale ale d-nei dr. Aniela Kinn.

Zilnic suntem expusi la mii de substante toxice si chimice ce provin pe de o parte din aerul respirat, alimente si apa potabila, precum si din medicamentele pe care le luam. Alcoolul, aditivii alimentari, pesticidele si alergenii din alimente, sau diversele substante energizante ori calmante la care apelam, tutun sau chiar droguri in unele cazuri, toate acestea declanseaza intoxicarea organismului ce cauzeaza o disbioza/ disbacterioza digestiva, ce conduc la cresterea absorbtiei de toxine microbiene si produsi ai digestiei incomplete. Unul dintre efecte este acela ca bacteriile sau fungii se dezvolta peste masura, la fel si parazitii, apar infectii si sindromul de colon iritabil. Disbioza determina cresterea permeabilitatii stomacului si situatia se poate inrautati prin folosirea antibioticelor, a medicamentelor antiinflamatorii si a alcoolului. Lipsa nutrimentelor necesare organismului determina aparitia unor tulburari ca efect al inoxicarii.

Curele de detoxifiere sunt mijloace de contracarare a intoxicarii la fiecare nivel al mecanismului de declansare. Astfel, trebuie sa acordam organismului in primul rand o hrana sanatoasa, naturala, care asigura vitamine, minerale, grasimi esentiale si enzime digestive. O alimentatie corecta va asigura si bacterii benefice, care sa refaca flora intestinala. Subsante precum L glutemina, glucozamina, zincul, vitamina A si antioxidanti au un rol foarte important in vindecarea tubului digestiv. Vitaminele din grupul B, antioxidantii si glutationa sau alti aminocizi pot contracara supraincarcarea organismului cu toxine.

“Detoxifierea organismuluiiconfera o mai mare claritate mentala, imbunatateste memoria, sporeste concentrarea si forta spirituala, intuitia, purifica fizicul si spiritul. Detoxifierea trebuie sa reprezinte primul pas in initierea oricarei terapii, ajutand la restabilirea homeostaziei organismului, iar fitoterapia este in acest sens cea mai buna solutie. Produsele detoxifiante se consuma cu multe lichide (minim 2 litri in 24 ore) pentru a facilita eliminarea toxinelor”, a afirmat doamna Anca Daniela Raiciu.

Intre produsele gamei HOFIGAL prezentate elevilor scolii Sanitare Postliceale “Carol Davila” amintim: preparatele depurative si hepatoprotectoare pe baza de catina si alte extracte din plante si fructe (Mag-Anghinar, Redigest si Redigest Plus, Hepastim, Amurhep, Hofisa, Reglacid, Catinfort si Colered etc.), Tincturi din plante medicinale (depurativ-detoxifiante), Gemoderivate monodoze (detoxifiante-depurative) si Vinuri medicinale (colagog-coleretice, stomatice, tonic-energizante, depurative). in perioada de primavara, odata cu aparitia multor vegetale, o cura de detoxifiere a organismului este recomandata. Pentru persoanele interesate de dieta in primavara aceasta, doamna doctor Aniela Kinn a prezentat principiile unui regim disociat si efectele asupra organismului, recomandand asocierea cu suplimentele alimentare pe baza de plante, care sa asigure energia necesara finctionarii optime a organismului.

Evenimentul face parte din seria de 11 conferinte pe care Compania HOFIGAL, unul dintre cele mai faimoase nume de marca pentru produsele homeopate, gemoderivate si fitoterapice galenice din Romania, le va desfasura in cadrul scolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” in urma parteneriatul incheiat in luna decembrie 2010.

Mai multe detalii despre conferinta puteti gasi pe site-ul www.scoalacdavila.ro


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate