Clickmed
programare rapida la medic

Bazac: Am primit un sms de amenintare pe telefonul sotiei, la patru zile dupa instalarea ca ministru

Publicat la data de: 27 Martie 2009

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat joi, pentru NewsIn, ca la patru zile dupa instalarea sa in functie a primit un mesaj de amenintare pe telefonul sotiei, in care i se cerea sa nu numeasca un anumit medic la conducerea Spitalului Colentina din Bucuresti.

"Pe 28 decembrie, la ora 17:37, pe telefonul sotiei a venit un mesaj de amenintare in care mi s-a spus ca voi avea de suferit daca il numesc director la Colentina pe medicul Andreescu. Am apelat la rude, sotia mea a sunat-o pe sora ei (sotia consulului Romaniei la Milano - Tiberiu Dinu, n.r.), pentru a discuta o situatie care ar speria orice om normal", a spus Bazac.

Tot joi, ministrul Sanatatii precizase, intr-un comunicat de presa, ca nu are nicio legatura cu ancheta din cazul fostului sef al DGIPI Cornel Serban si ca asocierea numelui sau cu acest scandal este pura speculatie. „Nu am nicio legatura cu subiectul cazului in derulare. Am fost amenitat, probabil pentru a fi intimidat in luarea anumitor masuri, dar nu am solicitat servicii suplimentare, desi oricare dintre ministrii guvernului beneficiaza de sevicii uzuale de protectie din partea structurilor abilitate. Nu am cerut niciodata si nu am primit niciun listing, pentru niciun numar de telefon. Am convingerea ca rezultatele anchetei vor fi publice cat mai curand, ceea ce va demonstra faptul ca asocierea numelui meu in acest scandal este pura speculatie”, a spus Bazac.

Numele ministrului Ion Bazac apare in dosarul fostului sef al DGIPI, Cornel Serban, in legatura cu cererea pe care consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, i-a adresat-o lui Serban pentru a-i da listingul telefonic al unui politician, spun surse judiciare.

Fiica lui Dinu, Alexandandra Dinu, apare in actionariatul firmei Forza Rossa Store cu Ion Bazac si cu sotia acestuia, potrivit presei.

Cornel Serban, fostul sef DGIPI, Petru Pitcovici, de la DGA, si omul de afaceri Gabriel Popoviciu nu au primit mandate de arestare preventiva, joi dimineata, de la Curtea de Apel Bucuresti, insa decizia poate fi atacata.

Fostul rector al Universitatii Agronomice, Ioan Alecu, a facut o intelegere cu procurorii anticoruptie si a dat declaratii despre ceilalti acuzati din dosar, astfel incat el nu a fost dus la instanta pentru mandat de arestare, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie au luat masura retinerii pe termen de 24 de ore a lui Ioan Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, Gabriel Popoviciu, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, Cornel Serban, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul MAI, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de favorizare a infractorului si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii pentru sine de foloase si Petru Pitcovici, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului, potrivit unui comunicat.

DNA nu a oferit, insa, si detalii despre ancheta. Intre timp, Cornel Serban a demisionat de la DGIPI.

Potrivit unor surse judiciare, retinerile de marti au originile intr-un dosar mai vechi, din 2007, in care era cercetat omul de afaceri Puiu Popoviciu si Ion Alecu in legatura cu o asociere imobiliara dubioasa.

La instrumentarea respectivului dosar lucrau ofiterii Cornel serban si Petre Pitcovici, impreuna cu un alt ofiter judiciar din cadrul DNA.
Potrivit acelorasi surse, pentru a primi o solutie de neincepere a urmaririi penale, Popoviciu ar fi incercat influentarea anchetatorilor. serban si Pitcovici ar fi facut presiuni asupra ofiterului judiciar de la DNA pentru a obtine solutia favorabila pentru Popoviciu.

Politistul de la DNA s-a autodenuntat, lucru ce a permis retinerea celor implicati.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate