Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Diabetul si hipertensiunea afecteaza creierul

Actualizat la data de: 21 Martie 2014
Diabetul si hipertensiunea afecteaza creierul

Diabetul si hipertensiunea arteriala afecteaza functionarea multor organe, insa pana recent, nimeni nu s-a gandit ca ar avea efecte devastatoare si asupra creierului. In urma unui studiu desfasurat de cercetatorii de la Mayo Clinic, SUA, s-a descoperit ca persoanele care sufera de aceste boli sunt mai predispuse la probleme de memorie si probleme cognitive.

Cei mai vizati de deteriorarea functiilor cerebrale sunt diabeticii si hipertensivii care sunt diagnosticati cu aceste boli intre 40 si 64 de ani, anunta oamenii de stiinta americani. Acestia au constatat ca riscul afectiunilor cognitive provocate de diabet si hipertensiune creste odata cu varsta la care se declanseaza bolile.

Descoperirile au fost facuta in urma unui studiu, derulat pe 1400 de persoane, cu o varsta medie de 80 de ani, diagnosticate cu diabet sau hipertensiune arteriala.

Istoricul medical al celor care aveau probleme cognitive sau de memorie a relevat faptul ca fusesera diagnosticati cu respectivele afectiuni la varsta mijlocie sau ulterior, de unde cercetatorii au tras concluzia ca cele doua boli afecteaza creierul atunci cand sunt descoperite la varste mai inaintate.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate