Beneficiul surprinzator al otetului asupra diabetului
Stire medicala
Cercetatorii italieni au descoperit ca otetul are un efect benefic surprinzator asupra diabetului.
Potrivit oamenilor de stiinta, consumul a doar patru lingurite de otet la o masa obisnuita (inserat in dressinguri si mancaruri) scade glicemia cu 30%, reusind astfel sa tina in frau diabetul.
Explicatia savantilor este aceea ca aciditatea produsului ajuta la combaterea cresterilor bruste ale glicemiei din sange, prin incetinirea digestiei si a ratei de evacuare gastrica.
Desi toate tipurile de otet sunt benefice contra diabetului, un profesor in nutritie de la Universitatea din Sidney, Australia, a descoperit ca cel preparat din vin rosu ofera cele mai multe beneficii in acest sens.
Si consumul de alte alimente cu aciditate crescuta - grepfrut, portocale, lamai - are un impact pozitiv in reglarea glicemiei din sange, insa nu la fel de mare precum otetul.
Specialistii recomanda celor care sunt predispusi la aceasta boala cronica, precum si celor care sunt deja diagnosticati cu ea, sa acorde o mai mare atentie otetului in dieta zilnica.
Articole recomandate
-
Viata cu diabet – evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului
-
Prevenirea diabetului
-
Efectele diabetului asupra organismului - bolile cardiovasculare
-
O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la ...
-
5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab
-
Dieta de vara a persoanelor cu diabet
-
10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet
-
Cum e viata unui copil cu diabet in Romania?
-
Dieta pe baza de plante reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2
-
Dieta Pritikin
-
Diabetul zaharat latent autoimun al adultului (diabet LADA)
-
8 semne de avertizare a prezentei diabetului de tip 2
-
Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat
-
Cum iti protejeaza pigmentul macular ochii in fiecare zi
-
Dieta Perricone
-
Tipuri de boli metabolice