Clickmed
programare rapida la medic

Depresia materna

Actualizat la data de: 20 Iulie 2009

Un studiu recent realizat de Kaiser Permanente, prima cercetare integrata asupra depresiei materne, arata ca mai mult de una din zece femei sufera de depresie la un moment dat in timpul celor noua luni inainte de a deveni gravide, in perioada in care sunt insarcinate sau in primele noua luni dupa nasterea copilului.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca mai mult de jumatate dintre femeile care au suferit o depresie postpartum au fost de asemenea depresive inainte de a ramane insarcinate sau in timpul sarcinii.
Aceste rezultate arata faptul ca trebuie acordata mai multa atentie depresiei de dinaintea sarcinii, a declarat Dr. Evelyn Whitlock, cercetator de la Centrul de Cercetare pentru Sanatate Kaiser Permanente. Medicii si publicul tind sa se concentreze mai mult asupra depresiei postpartum din cauza distantei mari dintre asteptarile viitoarelor mame si realitatea depresiei.
Consecintele depresiei postpartum, care afecteaza 400.000 de femei din Statele Unite, pot fi devastatoare. Acestea pot inhiba capacitatea unei femei de a se lega de copilul sau, de a relationa cu tatal copilului si de a-si realiza activitatile zilnice.
Desi depresia popstpartum reprezinta in mod clar o problema importanta, trebuie de asemenea sa luam in considerare sanatatea psihica si necesitatile de taratament ale numeroaselor femei care sunt depresive imediat inaintea sau in timpul sarcinii.

Cercetatorii de la Centrul de Cercetare pentru Sanatate Kaiser Permanente au realizat profilele a 4398 de femei care au nascut intre anii 1998 si 2001. Acestia au identificat 8,7% ca fiind depresive in cele noua luni dinaintea sarcinii, 6,9% in timpul sarcinii si 10,4% in cele noua luni postpartum. In total 15,4% (mai mult de una din sapte femei) erau depresive in timpul uneia dintre aceste perioade. Aproape trei sferturi dintre femeile cu depresie postpartum erau de asemenea depresive inaintea sarcinii si mai mult de jumatate dintre femeile depresive inaintea sarcinii au devenit depresive ulterior, in perioada sarcinii.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate