Clickmed
programare rapida la medic

Seminar 'Totul despre Embolizarea Fibromului Uterin'

Actualizat la data de: 12 Iunie 2012
Seminar 'Totul despre Embolizarea Fibromului Uterin'

Vineri, 15 iunie 2012, femeile preocupate de sanatate lor sunt asteptate la seminarul gratuit "Totul despre Embolizarea Fibromului Uterin", sustinut de dr. Rares Nechifor si organizat de Clinica Hemodinamic, in parteneriat cu Asociatia O Sansa pentru Viitor.

Evenimentul are loc la Cafeneaua Bratianu (vizavi de Banca Nationala), incepand cu ora 18.00, iar intrarea este gratuita. Fibromul uterin este o afectiune extrem de frecventa, in conditiile in care, pana la varsta de 50 de ani, 80% dintre femei prezinta fibroame uterine. Tratamentul acestor mase celulare benigne de la nivelul uterului se impune in momentul in care acestea cauzeaza probleme.

Exista trei tipuri de tratament ale fibroamelor uterine: tratament prin medicamente, prin interventie chirurgicala sau prin embolizare uterina (tratament endovascular). De multe ori, tratamentul medicamentos nu functioneaza, iar fibromul devine prea mare si trebuie operat. in cazul in care se alege metoda chirurgicala, probabilitatea ca uterul sa fie scos este destul de ridicata, ducand astfel la sterilitate.

Pentru a evita histerectomia (indepartarea uterului), cea mai eficienta metoda de tratament al fibromului uterin este embolizarea uterina. in esenta, embolizarea fibromului uterin este o metoda nonchirurgicala minim invaziva, fara anestezie generala, fara bisturiu si fara riscul de a pierde uterul.

Procedura de embolizare a fibromului uterin presupune astuparea vaselor de sange care alimenteaza fibromul, generand un proces de resorbtie progresiva a tumorii. Principalul avantaj al embolizarii este faptul ca fertilitatea pacientei nu este afectata. In plus, sunt tratate simultan toate fibromele uterine prezente.

Dr. Rares Nechifor, medic la Clinica Hemodinamic, este medicul european cu cea mai mare experienta in embolizarea fibroamelor uterine, dar si primul medic roman membru al Societatii Europene de Cardiologie si Radiologie Interventionala.

In cadrul seminarului, dr. Rares Nechifor va vorbi despre procedeul de embolizare a fibromului uterin, iar participantele care vin cu o ecografie recenta ii pot cere opinia referitoare la dignosticul fiecareia.

La eveniment vor lua cuvantul prof.univ.dr. Gheorghe Iana, director medical Clinica Hemodinamic, si doamna deputat Alina Gorghiu, sustinator al parteneriatului pentru acest seminar. La manifestare vor fi prezenti si Lidia Constantinescu, manager Clinica Hemodinamic, si conf.univ.dr. Adrian Neacsu, medic ginecolog.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate