Coronavirus Update

PRESIDENT - PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara

Publicat la data de: 15 Iulie 2014
PRESIDENT - PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara

Asociatia Centrul Roman de Initiative (CRI), Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila”(UMF) Bucuresti si Dental Profile 2000 SRL au lansat proiectul POSDRU/161/2.1/G/ 133161„PRESIDENT - PRactica Europeana pentru Studentii in medicina DENTara”.

Proiectul vine in intampinarea nevoilor studentilor la Medicina Dentara, prin organizarea de stagii de practica, sub coordonarea unor cadre universitare de renume, dar si prin vizite de studiu in locatii importante pentru viitoarea lor cariera medicala. in plus, proiectul ofera pentru cei 360 de studenti din Bucuresti activitati de orientare si consiliere in cariera, precum si un ghid tiparit de orientare si consiliere in cariera.

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea adaptabilitatii, competitivitatii si cresterea abilitatilor practice ale studentilor la Medicina Dentara, prin participarea la stagii de practica la nivel european si prin efectuarea unor vizite de studiu la institutii reprezentative pentru viitoarea lor meserie, precum si prin efectuarea unor activitati de consiliere si orientare profesionala, facilitandu-se, astfel, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, in concordanta cu aspiratiile lor profesionale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare.

Proiectul deserveste scopul final al Axei Prioritare 2, respectiv cresterea ocupabilitatii persoanelor aflate in perioada de educatie si formare profesionala initiala, in contextul societatii bazate pe cunoastere, contribuind la atingerea urmatoarelor obiective specifice aferente AP 2 si DMI 2.1 (conform DCI POSDRU): imbunatatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala si promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in randul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Prin aspectele punctate mai sus, implementarea proiectului contribuie la realizarea obiectivelor Axei Prioritare 2 – ”Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniului Major de Interventie 2.1. – ”Tranzitia de la scoala la viata activa”, Cerere de propuneri de proiecte Nr. 161 – ”Tranzitia de la scoala la viata activa”.

Dr. Ec. Razvan Daraban, Presedintele Asociatiei Centrul Roman de Initiative
”Credem ca oamenii fac diferenta - prin proiectele noastre, facem tot posibilul sa oferim posibilitati reale de dezvoltare participantilor. Vizam dezvoltarea si excelenta, de aceea incercam, impreuna cu partenerii nostri, sa redefinim modalitatea de realizare a stagiilor de practica din domeniul medical. Studentii mai bine pregatiti azi vor fi specialistii in medicina de maine!”.

Prof. univ. Dr. Alexandru Bucur, Decanul Facultatii de Medicina dentara, UMF „Carol Davila” Bucuresti
”Ideea proiectului a pornit de la faptul ca anual, in cadrul facultatilor de medicina dentara, finalizeaza studiile cateva sute de absolventi, in conditiile in care numarul locurilor de munca este limitat, nivelul de pregatire si experienta necesara pentru ocuparea acestora fiind unul inalt. in acest sens, proiectul isi propune facilitarea adaptarii viitorilor absolventi la cerintele actuale ale pietei muncii in domeniu.
Problema centrala adresata de proiect este reflectata de faptul ca activitatile curriculare, care ar trebui sa conduca la crearea abilitatilor specifice, sunt foarte dificil de pus in practica, datorita numarului mare de studenti si a platoului tehnic limitat. in acest context, proiectul este orientat spre student, furnizand o abordare integrata pentru un numar mare de tineri, care au sansa sa desfasoare activitati practice specifice, in cadrul propriei facultati. Pe de alta parte, implementarea proiectului permite stabilirea unei platforme tehnice de calitate, intarind astfel polul de cercetare in domeniu, la nivelul Facultatii de Medicina Dentara.
Proiectul se adreseaza studentilor, care vor avea posibilitatea de parcurgere a programului de pregatire practica obligatorie sub coordonarea unor specialisti cu experienta clinica si didactica. Pe langa oportunitatea interactiunii cu profesionisti in domeniu participantii vor avea posibilitatea familiarizarii cu o platforma tehnica ultra-moderna, premisa pentru transferarea catre studenti a know-how-ului, esential pentru o activitate practica de inalta calitate. Proiectul este deci un demers inovator, dezideratul sau fiind imbunatatirea accesului pe piata muncii si a ratei de ocupare in randul viitorilor absolventi ai Facultatii de medicina dentara, participanti la acest program”.


Sef lucrari Dr. Traian Bodnar, sef de lucrari la Disciplina Protezare Totala, Departamentul I, Facultatea de Medicina Dentara, U.M.F. "Carol Davila” Bucuresti
Sunt onorat si bucuros sa pot face parte din echipa acestui proiect, care ii va ajuta pe studentii participanti la stagii de practica si vizite de studiu sa beneficieze de o experienta pe care nu ar avea-o altfel. Speram ca acesta sa fie doar inceputul pentru ei, pentru ca aceste demersuri sunt cele care ii vor ajuta pe studenti sa se dezvolte profesional, astfel incat la finalul studiilor sa fie si mai bine pregatiti.

As. Univ. Dr. Mihai Bucur, Asistent universitar, Doctor, medic specialist chirurgie dento-alveolara
Proiectul PRESIDENT vine in sprijinul studentilor Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF "Carol Davila” Bucuresti, printr-o abordare noua in viziune europeana a practicii de vara. Acest proiect este axat pe dezvoltarea aptitudinilor viitorilor medici dentisti in stransa corelatie cu competentele pe care acestia le dobandesc pe parcursul celor sase ani de studiu. in cadrul acestui proiect se urmareste cu predilectie aplicarea notiunilor teoretice dobandite, cu practica de zi cu zi, sustinuta de metode si tehnici medico-dentare moderne sub indrumarea unor cadre didactice universitare de prestigiu. Proiectul PRESIDENT reprezinta un prim pas in vederea integrarii rapide si eficiente a studentilor in comunitatea medicala a zilelor noastre.

Sef lucrari Dr. Dragos Slavescu, Medic primar chirurgie maxilo-faciala, Medic specialist Chirurgie plastica si reconstructiva si General Manager Dental Profile 2000
”Implicarea Dental Profile in proiectul PRESIDENT provine din necesitatea educarii si formarii tinerei generatii conform dictonului ”Investind in Tineri, Investesti in Viitor”. Dorim ca Dental Profile 2000 sa devina un instrument al coagularii preocuparii specialistilor pe aceasta tema complexa, Estetica Dento-Faciala, putand reprezenta un centru metodologic de referinta pentru reteaua de specialitate si partener de dialog pentru forurile internationale de profil”.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Medici recomandati
+16
Vezi toti medicii
Mai putin