Clickmed
programare rapida la medic

Hidratarea pielii uscate, sensibile sau deshidratate a mainilor

Actualizat la data de: 11 Februarie 2011
Hidratarea pielii uscate, sensibile sau deshidratate a mainilor

Dr. Ioana Chebac, medic primar dermatolog, doctor in stiinte medicale
Spitalul Colentina- Clinica dermatologie 2, Clinica Bioderma- Medical center


Incepand din copilarie si pana la varsta adulta, uneori chiar din primele luni de viata, intalnim relativ frecvent la nivelul tegumentelor o uscaciune (xerodermie) ce duce ulterior la disconfort, manifestat prin prurit (mancarime), ingrosarea tegumentelor la nivelul palmelor, plantelor si a altor zone (hipekeratoza); reducerea sudoratiei, toate acestea ducand la o deshidratare accentuata si bineinteles, a aparitiei unor complicatii locale si la distanta.

In sezonul rece, pielea este mult mai expusa agresiunilor. Filmul hidrolipidic nu mai confera aceeasi protectie, de aceea pielea devine mult mai sensibila la actiunea nociva a factorilor de mediu (frig, umezeala, vant), dar si la actiunea celorlalti factori agresori (stres, radiatii UV, compusi chimici). Si aerul uscat, umiditataea scazuta cauzata de incalzitul in interior, baile sau dusurile fierbinti constituie factori de agresiune asupra pielii. Rezultatul este deshidratarea pielii. Pielea devine uscata, rosie, irirtata, apar linii si riduri fine impreuna cu o senzatie de disconfort. Pana la aparitia scuamelor mai este doar un pas. Cele mai expuse sunt persoanele cu ten sensibil si uscat, insa si persoanele cu ten normal necesita ingrijire suplimentara.

Ingrijirea mainilor este un obicei care tine nu doar de o anumita estetica a femeii moderne preocupate de felul cum arata, ci si de regulile elementare de pastrare a sanatatii si frumusetii pielii. Pe langa igiena zilnica ce consta in spalarea mainilor de mai multe ori pe zi cu sapunuri si geluri nondetergente, aplicarea unei creme emoliente cu insusiri hidratante si restructurante reprezinta o necesitate.

Ivatherm aduce in farmacii un produs NOU formulat pe baza unei tehnici revolutionare in hidratare: stimularea sintezei aquaporinelor. Descoperirea aquaporinelor in 2003 a adus cercetatorului american Peter Agre un Premiu Nobel pentru chimie. Ivatherm este prima companie de dermocosmetice care include aceasta inovatie in formulele sale de hidratare inca din anul 2006.

IVAHIDRA+ Crema Hidratanta pentru maini este o crema emolienta ce asigura hidratarea profunda, imediata si pe termen lung, redand supletea pielii uscate si agresate a mainilor. Are efect nutritiv, antiinflamator si antibacterian. Calmeaza senzatia de disconfort prin actiunea ingredientelor active. Are un parfum delicat si o textura bogata ce se absoarbe usor in piele.

Aquaphyline, extras din panselute salbatice (Viola Tricolor), are puternic efect de hidratare prin: stimularea sintezei aquaporinelor -canale transportatoare de apa din membrana celulara si cresterea cantitatii de acid hialuronic - binecunoscutul 'burete molecular' al apei din piele. Imbunatatirea circulatiei apei din profunzime spre suprafata pielii pentru o hidratare optima se realizeaza prin cresterea numarului de aquaporine situate la limita dintre epiderm si derm .

Untul de Karit (Butirospermum parkii) contribuie la hidratarea si nutritia pielii prin aportul de vitamine si acizi grasi esentiali care maresc supletea straturilor celulare. Prin continutul in fitosteroli are rol antiinflamator, cu reducerea eritemului si pruritului, dar si rol cicatrizant.

Alfabisabolol este un ingredient natural cu puternic efect antiinflamator si antibacterian.

Apa termala Herculane atenueaza iritatiile si catifeleaza pielea prin proprietatile ei calmante si antiiritante.

IVAHIDRA+ Crema Hidratanta pentru maini este recomandata pentru pielea sensibila, uscata sau deshidratata a mainilor sub actiunea unor factori interni sau externi. Se aplica generos de doua ori pe zi sau de cate ori este nevoie.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate