Coronavirus Update

Frunzele de maslin au proprietati antihipertensive si de reducere a colesterolului - studiu

Publicat la data de: 29 August 2008

Un extract din frunzele de maslin, numit EFLA943, poate reduce nivelul colesterolului din sange si poate scadea presiunea sangelui la pacientii cu hipertensiune usoara, conform unui studiu efectuat de cercetatorii elvetieni si germani de la compania Frutarom Industries.

Studiul a fost efectuat pe 20 de perechi de gemeni identici, care aveau presiunea sangelui crescuta si carora le-au fost administrate diferite tratamente. Prin folosirea de gemeni monozigotici, cercetatorii si-au intarit concluziile deja obtinute, eliminand neclaritatile cauzate de variatiile genetice.

Gemenilor le-au fost administrate fie pastile placebo, fie capsule care contineau doze de 500 sau de 1.000 de miligrame de EFLA943. Dupa ce subiectii au urmat tratamentul respectiv timp de opt saptamani, cercetatorii le-au masurat presiunea sangelui si au colectat date despre modul lor de viata.

Rezultatele studiului au confirmat faptul ca extractul din frunze de maslin are proprietati antihipertensive, daca este luat in doze de 1.000 miligrame pe zi.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate