Clickmed
programare rapida la medic

Barbatii, mai predispusi la infectia orala cu HPV

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2014
Barbatii, mai predispusi la infectia orala cu HPV

Barbatii prezinta un risc crescut de a se infecta oral cu HPV daca partenera lor sexuala manifesta infectii bucale sau genitale cauzate de HPV, anunta un studiu nou derulat de cercetatorii canadieni, ale carui rezultate au fost publicate in "Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention"

Concluziile studiului intreprins de savantii de la Universitatea McGill din Montreal arata ca transmiterea virusului HPV de la un partener la altul se face atat pe cale orala, cat si genitala, in timpul contactelor sexuale.

"HPV este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala si reprezinta un factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer, inclusiv cervical, vaginal, vulvar, orofaringeal, anal sau penian", aminteste coordonatorul studiului Eduardo Franco.

De aceea, intelegerea modului in care HPV se transmite de la o persoana la alta este importanta pentru identificarea partenerilor care sunt predispusi la acest risc si pentru adoptarea unor masuri corecte de precautie.

Cercetarea canadienilor a descoperit ca virusul se transmite in toate tipurile de acte sexuale neprotejate in care unul dintre parteneri este infectat, indiferent ca sunt orale sau genitale, si ca barbatii sunt mai predispusi la contactarea orala a virusului.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate