Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Testosteronul protejeaza barbatii de varsta mijlocie impotriva aterosclerozei carotidiene

Publicat la data de: 13 August 2007

testosteron,varsta,mijlocie,asterosclerozaLa barbatii de varsta mijlocie se pare ca nivelul normal de testosteron ar avea un efect protector impotriva aparitiei aterosclerozei carotidiene. Recent a fost efectuat un studiu pe un lot de 99 de barbati cu varsta medie de 58 de ani care erau la andropauza, la acestia fiind determinate nivelurile serice de testosteron. Rezultatele obtinute in urma acestui studiu au fost comparate cu cele obtinute din examinarea unui lot de 140 de barbati aflati la maturitate sexuala. Concluziile obtinute in urma acestei comparatii au evidentiat faptul ca grosimea mediei si intimei sunt invers proportionale cu nivelurile hormonului luteinizant.
In urma acestui studiu a fost subliniata importanta demararii unor cercetari ulterioare care sa aiba drept scop determinarea efectelor suplimentarii hormonale a barbatilor cu testosteron dupa instalarea andropauzei.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate