Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, din cauza hormonilor sexuali - studiu

Publicat la data de: 03 Septembrie 2008

Barbatii sunt mai predispusi la boli de inima decat femeile, iar cauza este reprezentata de hormonii sexuali, conform unui studiu al Universitatii Leicester.

Cercetatorii britanici au realizat studiul pe un esantion de 933 de barbati, aparent sanatosi, cu o medie de varsta de 19 ani. A fost cautat, astfel, modul in care hormonii sexuali (estradiol, estron, testosteron si androstenedion) interactioneaza cu cei trei factori majori ai bolilor de inima, respectiv colesterolul, presiunea sangelui si greutatea.

Potrivit rezultatelor studiului, doi dintre hormonii sexuali masculini (estradiol si estron, numiti impreuna estrogeni) sunt legati de nivelurile crescute de colesterol negativ si scad colesterolul pozitiv la barbati. Aceste rezultate sugereaza ca anumiti hormoni sexuali pot reprezenta importanti factori de risc la barbati, chiar inainte ca acestia sa prezinte simptome de tromboza cardiovasculara sau de atac cerebral.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate