Clickmed
programare rapida la medic

Vaccinul impotriva maladiei Alzheimer intra in teste clinice pe oameni

Actualizat la data de: 28 Februarie 2014
Vaccinul impotriva maladiei Alzheimer intra in teste clinice pe oameni

Cercetatorii avanseaza din ce in ce mai mult in efortul de a dezvolta vaccinul impotriva maladiei Alzheimer. EFE a anuntat ca vaccinul dezvoltat de Araclon Biotech va intra curand in teste clinice, pe oameni.

Compania biotehnologica Araclon Biotech a dezvoltat un vaccin impotriva maladiei Alzheimer care pare sa fie promitator in incercarea de a eradica acest tip de dementa, pentru care nu exista inca tratament.

Manuel Sarasa, directorul stiintific al companiei, a anuntat ca vaccinul va intra curand in faza testelor clinice pe oameni. 24 de persoane din Spania vor fi supuse testelor.

In prima etapa, care se va incheia in 2015, cercetatorii vor analiza toleranta fata de substantele din produs. A doua etapa va dura aproximativ 2 ani, interval in care specialistii vor testa diferite doze in functie de gradul de stimulare a sistemului imunitar al pacientilor, ceea ce le va permite sa elaboreze diverse protocoale.

Directorul a precizat ca eradicarea maladiei reprezinta pricipalul obiectiv al proiectului si ca necesita concentrarea eforturilor mai multor cercetatori, oameni politici sau companii farmaceutice.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate