Clickmed
programare rapida la medic

Studiu: Grasimile saturate din alimente NU pun sanatatea in pericol

Actualizat la data de: 21 Martie 2014
Studiu: Grasimile saturate din alimente NU pun sanatatea in pericol

Grasimile saturate, considerate de medici si nutritionisti un pericol pentru sanatate, par sa nu aiba efecte devastatoare in organism si sa nu afecteze inima.

Cel putin asa sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Cambridge, care afirma ca zaharul este mult mai periculos pentru inima decat grasimile polinesaturate din prajeli, mezeluri, produse de patiserie etc.

Grasimile saturate sau polinesaturate - din unt, smantana etc. - au fost ani la randul criticate ca ar contribui la cresterea riscului de mortalitate din cauza bolilor de inima pe care se presupunea ca le declanseaza.

In urma unui studiu derulat pe un esantion de 600.000 de persoane, din 18 tari, cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca grasimile saturate nu predispun la afectiuni cardiovasculare.

In urma datelor obtinute in urma studiului, oamenii de stiinta nu au gasit nicio dovada concreta ca grasimile saturate, considerate pana acum nesanatoase, ar creste riscul de afectiuni cardiace. In schimb, acestia arata cu degetul spre alt aliment consumat in exces de toata populatia globului zaharul, pe care-l considera principalul vinovat pentru aparitia bolilor de inima.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate