Carnea rosie si lactatele - la fel de daunatoare sanatatii precum fumatul
Stire medicala
Consumul crescut de carne rosie si alimente provenite de la animale este la fel de daunator precum fumatul, anunta un studiu recent realizat de americani. Riscul de cancer declansat pe fondul unei diete bogate in proteine animale este la fel de mare ca la o persoana care fumeaza 20 de tigari pe zi.
Cercetatorii americani de la Universitatea California de Sud au demonstrat ca o dieta bazata pe cantitati crescute de proteine provenite din alimente de origine animala (mai putin peste) - produse din carne, lactate - cresc de 4 ori riscul de mortalitate din cauza cancerului la persoanele de varsta mijlocie, comparativ cu cele care consuma o dieta redusa in astfel de proteine.
Rata de mortalitate este asemanatoare cu a unei persoane care fumeaza un pachet de tigari pe zi, avertizeaza specialistii.
Unele proteine sunt mai bune decat altele, asa cum sunt cele care provin din plante, insa cele provenite din surse animaliere - carne rosie, lapte, branza - sunt mai nesanatoase si au un impact negativ asupra sanatatii corpului, a declarat medicul VaIter Longo.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diete-nutritie .
Descoperirea trage un semnal de alarma in special in cazul celor care opteaza pentru diete de slabit bogate in proteine din carne - Atkins sau Paleo - avertizand ca se expun unui risc foarte mare.
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diete-nutritie .
Articole recomandate
-
Totul despre proteine
-
Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
-
Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine
-
Boli cauzate de deficitul de proteine
-
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
-
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
-
Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer
-
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem


Totul despre proteine
Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?
Topul celor mai bogate surse alimentare de proteine
Boli cauzate de deficitul de proteine
Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer
Importanta RMN-ului pentru diagnosticarea precoce a afectiunilor
Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer
Optiuni alimentare: ce tipuri de carne sa alegem