Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Stimularea cerebrala, utila in recuperarea fizica dupa accidente vasculare cerebrale

Actualizat la data de: 21 August 2014
Stimularea cerebrala, utila in recuperarea fizica dupa accidente vasculare cerebrale

Potrivit unui studiu recent, publicat in revista de specialitate Proceeding of the National Academy of Science, stimularea cerebrala poate deveni o importanta metoda de recuperare pentru pacientii care au trecut printr-un accident vascular cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale sunt afectiuni grave care afecteaza mobilitatea, memoria si capacitatea de comunicarea si relationare cu cei din jur.

Cercetatorii care au derulat studiul cu privire la identificarea unor noi forme de recuperare pentru pacientii care trec prin accidente vasculare cerebrale au descoperit ca stimularea regiunilor din creier care controleaza miscarea ar putea stimula procesul de recuperare fizica a acestora.

Descoperirea savantilor a fost testata momentan doar pe soareci. Acestia au lansat fascicule luminoase pe creierele soarecilor care trecusera prin accidente vasculare cerebrale. La sfarsitul experimentului, au constatat ca animalele isi imbunatatisera semnificativ capacitatea de deplasare comparativ cu cele care fusesera supuse unor alte metode de recuperare.

Oamenii de stiinta sunt optimisti in privinta sanselor de reusita a stimularii cerebrale ca metoda de recuperare post-AVC si spera ca, pornind de la aceasta descoperire, sa identifice tratamente noi pentru aceasta afectiune.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate