Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Metode de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale

Publicat la data de: 13 August 2007

prevenire,accident,vasculat,cerebralIn cadrul intrunirii organizate in luna februarie la Oslo, de catre The Stroke Alliance for Europe (SAFE) – Alianta Europeana pentru AVC, s-a subliniat importanta intensificarii masurilor de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale (AVC).
Chiar daca principala cauza de producere a AVC este hipertensiunea, gravitatea valorilor tensionale crescute este inca mult subapreciata. In prezent cercetatorii estimeaza ca aproximativ 125000 de cazuri de AVC ar fi putut fi evitate chiar si numai prin masurarea periodica a tensiunii arteriale.
In cursul acestui an SAFE va organiza o campanie de constientizare a opiniei publice pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Pacientii vor fi sfatuiti sa-si masoare regulat tensiunea arteriala, precum si sa discute cu medicul de familie despre tratamentul adecvat si masurile suplimentare ce se impun in acest caz: modificarea stilului de viata in sensul renuntarii la fumat sau modificarea regimului igieno-dietetic.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate