Clickmed
programare rapida la medic

Alaptatul si sanii plini

Alaptatul si sanii plini

Desi nu exista nici o dovada stiintifica in acest sens, unele mame recomanda de asemenea aplicarea unei pungi reci pe san pentru putin timp dupa alaptarea bebelusului. Se pare ca si gheata zdrobita intr-o punga de plastic are un efect benefic.

  • Unele femei considera ca aplicarea catorva frunze de varza verde pe sani le ajuta – desi, inca o data, nu exista dovezi care sa sustina aceste remedii.

    Frunzele de varza pot avea un efect racoritor, dar nu indeparteaza cauza angorjarii si anume faptul ca laptele nu este eliminat eficient.

  • Daca ai dureri foarte mari, ia un calmant usor cum ar fi paracetamolul.

  • Gandeste in perspectiva: Vei trece de aceasta faza repede si in curand te vei putea bucura de relatia ta cu bebelusul in timpul alaptarii, relatie care se va dezvolta.

    Cat timp dureaza?

    Din fericire, angorjarea trece repede. Te poti astepta sa se diminueze intre 24 si 48 de ore si daca il hranesti pe bebelusul tau frecvent si eficient, acest lucru ar trebui sa ajute.

    Daca ai ales sa nu alaptezi si ii dai lapte praf, vei observa ca sanii tai devin suparator de plini cand "iti vine" laptele. In majoritatea cazurilor, calmantele si purtarea unui sutien bun pentru suport sunt tot ce ai nevoie.

    Ocazional, daca angorjarea este foarte severa, s-ar putea sa ai nevoie sa storci putin lapte cu mana pentru a reduce tensiunea din san.

    Pot sa mai alaptez?

    Poti si trebuie. Daca este posibil, alapteaza-l pe copilul tau imediat dupa nastere si in mod frecvent de atunci inainte.

    Cand isi suge pumnul sau devine nelinistit inseamna ca ii este foame. Daca plange, inseamna ca deja are pofta de mancare.

    De indata ce trece angorjarea, sanii tai se vor inmuia, desi inca vor fi plini de lapte.

    Il va afecta pe copilul meu?

    Nu – vei dori sa il hranesti la fel de mult si la fel de des ca si pana acum.

    Alina Sica

    Redactor Copilul.ro


    •  

      Interpretare simptome

      semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

      Afla acum