Cresterea parului la copii

Raspunsurile online ale specialistilor nostri, nu constituie un diagnostic exact al problemelor de sanatate pe care le-ati prezentat !

Boli grave se pot manifesta prin semne care va par minore, iar un diagnostic corect nu poate fi pus decat in urma unei consultatii detaliate a copilului dvs. in clinicile de specialitate.


Am o fetita de 2ani si 9luni si ii creste foarte greu parul, am tuns doar varfurile la 3luni aproximativ, dar parul e scurt si rar, nu asimileaza corpul tot ce ar avea nevoie? Iar de cand s-a nascut, la culcare, transpira foarte mult, trebuie sa o schimb dupa ce a adormit, obisnuiesc sa-i dau si body sub pijama. Este normal?
Cresterea parului are o componenta genetica foarte importanta: la fel ca si culoarea si aspectul firului de par, si viteza de crestere a parului este o caracteristica individuala, proprie fiecarui individ.

Desigur ca aceasta este influentata si de nutritie, de factori hormonali, de mediu si de patologii asociate. Insa, in conditiile unei alimentatii corespunzatoare, daca dezvoltarea copilului se desfasoara conform varstei si in absenta altor  semne sau simptome care sa sugereze prezenta unei afectiuni, numai un ritm redus de crestere a parului nu poate fi considerat patologic.

Daca ar avea probleme de asimilare a unor nutrienti, asa cum sugerati dumneavoastra, atunci ar aparea si alte semne: crestere necorespunzatoare in greutate sau inaltime, tulburari in dezvoltarea dentitiei, tulburari de tranzit (diaree), infectii, modificari tegumentare etc.

Referitor la transpiratia in cursul somnului, verificati daca nu cumva este supraincalzita: fie temperatura in incapere este prea ridicata fie este imbracata sau invelita prea gros.


Alina Pop-Began
- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum