Clickmed
programare rapida la medic

Intoleranta alimentara

· Intoleranta alimentara este un raspuns lent al organismului la un aliment pe care il consumi in mod frecvent.
· Organismul reactioneaza la conservantii din alimente, indiferent daca sunt naturale sau artificiale.
· Intoleranta alimentara poate aparea la orice varsta. Poate determina suferinte de scurta durata sau pentru toata viata.
· Gradul de intoleranta difera de la o persoana la alta si depinde de cantitatea ingerata, ceea ce face foarte dificila diagnosticarea ei.

Simptome
· Sunt vagi si includ o combinatie de probleme gastrointestinale (diaree, probleme de digestie, stari de voma, colon iritabil)
· Intoleranta alimentara poate sa afecteze diferite parti ale organismului. Pielea prezinta eczeme (in jurul guri).
· Apar ameteli, varsaturi, dureri.
· Ingreunarea respiratiei poate fi provocata de blocarea cailor nazale sau accentuarea unei crize de astm.
· Uneori pot sa apara dureri de cap, crampe musculare si iritatii grave.

Ce poti face in cazul acestui tip de alergie?
· Intoleranta la mancare este dificil de diagnosticat pentru ca simptomele ei sunt specifice si altor boli.
· Nu se pot realiza teste pentru descoperirea ei. Singurul mod de a diagnostica o intoleranta alimentara este acela al eliminarii din alimentatie a tuturor alimentelor suspectate de a fi provocat simptomele si reintroducerea lor pe rand, in cantitati mici. Daca simptomele reapar atunci este confirmata aparitia unei intolerante.

· Este important sa consultam medicul in aceasta privinta mai ales in cazul copiilor. Fiind in crestere, acestia au nevoie de vitamine si minerale; trebuie evitate dietele care pot sa afecteze metabolismul.  
· Alimentul care provoaca intoleranta nu trebuie consumat timp de un an sau doi. Intoleranta la un aliment poate sa dispara dupa o anumita perioada.

Prevenire
· Nu se cunosc foarte multe metode prin care pot fi prevenite aceste reactii din moment ce diagnosticarea este destul de dificila.
· Daca un bebelus este sensibil la un tip de mancare, sunt recomandate alimentele care nu prezinta riscul dezvoltarii unei alergii.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum