Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Acnee, cosuri, fistula, furunculoza

Hreanul : ras ºi macerat în oþet dã o soluþie pentru vindecarea acneei.
Arpacaºul : este considerat vindecãtorul pieli.
Împachetãri cu terci de arpacaº: se macinã fin arpacaº, se amestecã cu apã de la fântânã ºi se pune pe foc într-un vas nemetalic, amestecând continuu, vreme de 5-10 minute, apoi se lasã sã se rãceascã la temperatura camerei. Terciul obþinut se aplicã pe porþiunea de piele bolnava, timp de 15-20 minute, apoi se clãteºte bine cu apã cãlduþã. Aplicarea se face cât mai des.
Ceai de arpacaº : 2 linguri de arpacaº prãjit într-o tigaie fãrã ulei vreme de 10 minute, se fierbe apoi în apã de fântânã tot 10 minute [vasul sã fie nemetalic] . Se bea zilnic, cãlduþ sau rece, eventual îndulcit cu miere. În plus suferinzi de acnee sã mãnânce cât mai mult arpacaº. Rezultatele vor fi foarte bune .

Copturã, puroi la deget Se pune pe locul respectiv zahãr pudrã, zahãrul absoarbe secreþiile ºi distruge mediu prielnic înmulþiri microbilor.
Se pune pe locul respectiv frunzã de aloe tãiatã cu partea zemoasã pe ranã. Se bandajeazã, dupã un timp frunzã de aloe va trage tot puroiul ºi rana se va vindeca

Morcovul : copt ºi sfãrâmat vindecã bubele dulci.

Metoda cu frunze de varzã : frunzele exterioare ale cãpãþânei de varzã se taie de pe cocean ºi se spalã în apã în care se pune zeamã de la o lãmâie. Se scot ºi se ºterg cu un prosop curat. Se taie nervura frunzei cu un cuþit. Pe un fund de lemn se piseazã foaia de varzã cu un sucitor, pânã se înmoaie ºi iese sucul din ia. Foaia de varzã se pune apoi pe un tifon curat ºi se aºezã pe locul inflamat. Se lasã 5-6 ore dupã care se repetã operaþia. Înainte de fiecare aplicare se spalã locul cu puþin ceai de muºeþel cãlduþ. Tratamentul se repetã pânã se curãþã locul. Poate sã dureze 3-4 zile. Uneori coptura este însoþita de temperaturi de 40 grade. Dupã cel mult 2-3 aplicãri umflãtura se sparge iar locul trebuie curãþat si se continuã pânã la vindecarea complectã.          

Pentru cei ce suferã de furunculozã stafilococica [cutanatã disecantã] . Tratamentul cu antibiotice, nu da rezultate întotdeauna, dar la farmacia Institutului dr. Cantacuzino, existã un vaccin antistafilococic gata preparat, care a dat rezultate foarte bune, sau în urma analizelor se poate face un alt vaccin preparat chiar de ei. De asemenea se recomandã întãrirea sistemului imunitar cu Spirulinã, vitamina C sau o altã reþetã.


  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum