Declinul creierului incepe mult mai devreme decat credeam. Iata de la ce varsta

Sursa: Ziare.com, 16 Aprilie 2014, Vizualizari: 1382

Declinul cognitiv se instaleaza inca de la varsta de 24 de ani, se arata intr-un studiu al oamenilor de stiinta canadieni.

Procesul de deteriorare a memoriei este asociat cu inaintarea in varsta, insa o cercetare arata ca acesta incepe mult mai devreme, informeaza Medisite.fr.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta de la Universitatea Simon Fraser din Canada au testat 3.305 de persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 44 de ani.

Acestia au jucat Starcraft 2, care presupune castigarea unor sume mari de bani. Jocul necesita foarte multe ore de concentrare pentru elaborarea unor strategii eficiente.

Specialistii au analizat nivelul si timpul de reactie al jucatorilor in fata adversarilor. S-a observat ca "jucatorii care aveau 24 de ani prezentau o incetinire a rapiditatii cognitive necesare performantei", explica Joe Thompson, unul dintre cercetatori. Specialistul adauga si faptul ca jucatorii mai in varsta compenseaza lentoarea reflexelor folosindu-se de strategii mai simple, recurgand la unele ajutoare ale jocului. Potrivit expertilor, creierul incearca astfel sa se adapteze in fata schimbarilor legate de imbatranire, ceea ce reprezinta "o noua interpretare a dezvoltarii umane".

Ultimele 10 articole din revista presei

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum