Clickmed
programare rapida la medic

Sare de mare cu plante

Sare de mare cu plante

Detalii produs

Categoria: Alimentatie sanatoasa

Pret:  

67.48 RON

Condiment universal cu sare de mare si plante marine, legume si ierburi (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean) pentru imbunatatirea gustului mancarurilor preparate, in special a gustarilor reci, a salatelor si mancarurilor din legume si aprovizionarea organismului cu iod si minerale

In total in sarea de mare se contin circa 37 de elemente din tabelul Mendeleev. In continuare vom examina cele mai principale dintre ele. Sodiul este componentul primordial al lichidelor din organism. El este responsabil de echilibrul acidobazic, participa la activarea enzimelor digestive, controleaza tensiunea arteriala. Carenta de sodiu in organism provoaca deshidratare si deficienta reliefului cutanat, formarea ridurilor, mai ales pe fata, gat si in regiunea decolteului. Clorul participa la formarea sucului gastric, plasmei sangvine, activarea enzimelor. Calciul este necesar organismului pentru mentinerea functiei musculare, formarea tesutului osos si conjunctiv, pentru coagularea sangvina, fortificarea membranelor celulare. Insuficienta calciului provoaca instalarea crizei hipertonice, gestozele la gravide, caderea parului. In carenta calciului organismul isi completeaza necesarul pe seama oaselor. Potasiul regleaza echilibrul hidric in celule, amelioreaza procesele metabolice, favorizeaza cresterea celulelor noi. Potasiul este indispensabil pentru functionarea normala a muschiului cardiac si musculaturii scheletice. Carenta de potasiu provoaca spasmul si atonia musculara, perturbari circulatorii, agravarea sanatatii. Fosforul este satelitul biologic al calciului. Оn organismul uman acest element se contine, in speta, in oase. Fosforul este elementul de formare a membranelor celulare. Deficienta de fosfor provoaca osteoporoza (fragilitatea oaselor). Magneziul previne aparitia reactiilor alergice. Este necesar pentru asimilarea eficienta de catre organism a altor substante minerale si vitamine. Carenta de magneziu provoaca aparitia la copii a rahitismului rezistent la vitamina D. La maturi deficienta de magneziu determina instalarea dereglarilor circulatorii, spasmelor, accelereaza procesul de imbatranire, poate fi motiv al patologiilor cardiovasculare. Manganul este catalizator metabolic, participa la formarea tesutului osos, este necesar pentru functionarea adecvata a sistemelor enzimatice. Manifesta actiune profilactica in ceea ce priveste aparitia diabetului, patologiei glandei tiroide, perturbarilor in metabolismul glucidic si lipidic. Fortifica sistemul imun. Cu trecerea anilor asimilarea manganului se diminueaza, la persoanele peste 50 de ani fiind posibila carenta lui, ceea ce duce la tulburari circulatorii, inrautatirea starii generale a sanatatii. Zincul ia parte la formarea imunitatii, mentine functia glandelor sexuale, fiind element constitutiv al hormonului masculin dehidrotestosteron. Zincul face parte din componenta multor enzime. Deficienta indelungata de zinc poate provoca sterilitate, reducerea potentei, imunitatii, afectiuni cutanate, anemie, proliferare tumorala, tulburarea cresterii parului si unghiilor, diminuarea cantitatii de colagen si ca urmare, formarea ridurilor si ten flasc etc. Fierul intra in componenta hemoglobinei, participa la transportul oxigenului si la procesul de formare a eritrocitelor. Favorizeaza eliminarea toxinelor din organism. Carenta de fier deregleaza toate functiile vitale ale organismului, sporeste fatigabilitatea, apare canitia, unghiile devin fragile. Seleniul este un microelement pretios, cu actiune antioxidanta accentuata, ceea ce il face util in profilaxia afectiunilor oncologice. Seleniul stimuleaza formarea anticorpilor, astfel majorand gradul de protectie impotriva afectiunilor respiratorii si infectioase. In regimul alimentar al locuitorilor din tarile industrial dezvoltate exista o insuficienta de seleniu, de aceea se impune suplimentarea lui cu ajutorul suplimentelor alimentare. Cuprul este necesar pentru procesul adecvat al hematopoiezei. Оmpreuna cu alte microelemente este indisolubil legat de activitatea vitala a organismului, fiind parte componenta a sistemelor enzimatice. Deficienta de cupru provoaca anemie, retarde de dezvoltare, descuamarea pielii, fragilitatea parului si unghiilor. Sulful intra in componenta aminoacizilor ce formeaza proteinele pielii. Este foarte important in sinteza proteinelor pielii, unghiilor si parului. In carenta de sulf pielea devine sensibila la aparitia leziunilor inflamatoare. Siliciul contribuie la fortificarea generala a tesuturilor, face vasele elastice, stimuleaza cresterea parului si unghiilor. Iodul este indispensabil pentru functionarea normala a glandei tiroide, este component al hormonului secretat de tiroida. Carenta de iod in organism diminueaza imunitatea, poate provoca maladii grave. Regimul alimentar al populatiei tarilor dezvoltate este iododificitar, de aceea este necesara folosirea suplimentelor alimentare cu continut de iod. Organismul nostru nu stie sa produca independent microelemente si substante minerale. Sursa principala a acestora pentru organism este hrana. Cu toate acestea, produsele alimentare, de asemenea, nu contin cantitatea de elemente necesara pentru un mod activ de viata. Luand оn consideratie cele mentionate, compania VIVASAN propune un produs ce permite solutionarea multor probleme legate de starile deficitare de macro- si microelemente - condimentul Sare de mare cu ierburi. Sarea de mare contine, asa cum am mentionat mai sus, o cantitate sporita de macro- si microelemente necesare organismului nostru: Legume si ierburi uscate. Ele asigura organismul cu microelemente si vitamine, au actiune antiinflamatoare si de fortificare a sanatatii. Alge marine. Ele asigura organismul cu iod si proteine usor asimilabile, necesare pentru evolutia normala a proceselor metabolice, intensifica scindarea grasimilor si eliminarea lor din organism. Ulei vegetal (de floarea soarelui). El influenteaza benefic metabolismul lipidic. Condiment de soia. Soia stimuleaza secretia sucului gastric si pancreatic, intensifica secretia biliara, amelioreaza procesul de digerare si asimilare a proteinelor, grasimilor si glucidelor. Glutamatul de sodiu este un adaos alimentar inofensiv folosit pe larg care restabileste si imbunatateste simtitor gustul si aroma bucatelor. Spre deosebire de sarea de bucatarie ce provoaca retentia de apa in organism si, ca rezultat, agraveaza functia renala, modifica compozitia sangelui si actioneaza negativ asupra pielii, Sarea de mare cu ierburi nu influenteaza negativ organismul, ci dimpotriva: elimina excesul apei din organism contine iod neradioactiv natural (din alge marine) ce amelioreaza functia glandei tiroide contine microelemente si vitamine pretioase (din ierburi, alge marine) are un gust mai placut in raport cu sarea obisnuita de bucatarie este superconcentrata (spre deosebire de sarea de bucatarie), de aceea este foarte economicoasa in folosire. Mod de folosire: pentru condimentarea tuturor bucatelor, mai ales a gustarilor reci, inlocuind sarea de bucatarie. Dozaj: Dupa gust. In afectiunile renale, hipertensiune arteriala si alte maladii insotite de retentia de apa in organism doza nictemerala nu va depasi 4-6 g (1 lingurita de ceai)

 

Afectiuni   Prescriptie
     

  Compozitie: sare de mare 62%, legume si ierburi uscate (ceapa, patrunjel, usturoi, marar, busuioc, cimbrisor, telina, leustean etc.), alge marine, ulei de floarea soarelui, condiment de soia, acid citric, glutamat de sodiu   Cantitate: 400 g  

Nr. vizualizari: 4259
23 Aprilie 2024