Roscovul (ceratonia siliqua)

Arbore care se cultiva in zone cu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiunea mediteraneana.

Fructele au forma de pastaie, de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon, tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii, pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi. Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol de absorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie, tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza – se consuma fructul ca atare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si

Arhiva
  • Boala muncii in exces sau sindromul Burnout Boala muncii in exces sau sindromul...

    Sindromul Burnout reprezinta o stare patologica de epuizare fizica si psihica ce apare dupa expunerea prelungita la factori de stres din mediul extern. De obicei aceasta stare patologica apare pe fondul unui loc de munca epuizant si suprasolicitant psihic si fizic, cu...citeste mai mult

  • Ce este si cum se manifesta tendinita Achileana Ce este si cum se manifesta tendinita...

    Tendonul lui Achile leaga muschii gambei de osul calcaiului, de calcaneu. Acest tendon este implicat in sarituri, in mers, in alergat si in statul pe varfurile picioarelor. Activitatile fizice continue, intense, cum ar fi alergatul sau saritul pot provoca inflamatii...citeste mai mult

  • Ce trebuie sa stiti despre tulburarea bipolara Ce trebuie sa stiti despre tulburarea...

    Afectiunea bipolara este o boala psihica caracterizata prin schimbarea extrema a starilor. Aceste fluctuatii de stare pot varia de la euforie pana la sentimente adanci de tristete si pot avea un impact negativ atat la locul de munca cat si in viata personala.citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK