Roscovul (ceratonia siliqua)

Arbore care se cultiva in zone cu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiunea mediteraneana.

Fructele au forma de pastaie, de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon, tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii, pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi. Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol de absorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie, tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza – se consuma fructul ca atare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si

Arhiva
  • Adevarul despre suplimentele nutritive pentru sportivi Adevarul despre suplimentele...

    Suplimentele nutritive pentru sportivi promit persoanelor care depun un efort fizic sustinut mai multa forta, energie, rapiditate si vigoare musculara, datorita nutrientilor si substantelor pe care le contin. Multi sportivi recurg la aceasta forma de suplimentare...citeste mai mult

  • Cum sa controlati eficient tusea noctura Cum sa controlati eficient tusea noctura

    Tusea nocturna se numara printre cauzele frecvente ale tulburarilor de somn, care conduc la instalarea oboselii cronice in timpul zilei. Daca va confruntati cu aceasta problema in mod curent, motivele din spatele tusei sunt, cel mai probabil, expunerea la factori iritanti...citeste mai mult

  • Informatii pe care trebuie sa le aflati despre branza Informatii pe care trebuie sa le...

    Branza este un aliment inclus in alimentatia omului inca din anul 2000 i.e.n, potrivit unor picturi murale de morminte descoperite de arheologi. Fie ca este vorba despre Camembert, Gorgonzola sau Cheddar, branza se realizeaza din patru ingrediente principale lapte, o...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum