Roscovul (ceratonia siliqua)

Arbore care se cultiva in zone cu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiunea mediteraneana.

Fructele au forma de pastaie, de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon, tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii, pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi. Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol de absorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie, tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza – se consuma fructul ca atare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si

Arhiva
  • Informare privind posibilele reactii adverse inregistrate in urma utilizarii vaccinului diftero-tetanic Informare privind posibilele reactii...

    La solicitarea Ministerului Sanatatii, Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica Bucuresti a efectuat o analiza cu privire la posibilele reactii adverse inregistrate in urma utilizarii...citeste mai mult

  • Parfait cu quinoa si iaurt Parfait cu quinoa si iaurt

    Quinoa este un aliment cu un continut mai ridicat de proteine decat majoritatea cerealelor integrale, fiind o alegere excelenta pentru micul dejun. Iaurtul si fructele dau un gust minunat preparatului, reteta fiind sigura pentru consum in dieta persoanelor care sufera de...citeste mai mult

  • Cartofi copti cu cas Cartofi copti cu cas

    Cartofii copti cu cas pot fi consumati in duodenita dupa ameliorarea simptomelor, in cantitati moderate. Reteta este suficienta pentru prepararea a 4 portii. Respectati intocmai pasii acesteia, astfel incat sa o gatiti cat mai dietetic (pentru prevenirea simptomelor...citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum