Roscovul (ceratonia siliqua)

Arbore care se cultiva in zone cu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiunea mediteraneana.

Fructele au forma de pastaie, de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon, tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii, pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi. Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol de absorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie, tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza – se consuma fructul ca atare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si

Arhiva
  • Ce efecte are uleiul de peste asupra sanatatii mintale? Ce efecte are uleiul de peste asupra...

    Uleiul de peste este un supliment popular pe baza de suplimente extrase din pestii grasi cum ar fi: sardinele, hamsiile, macroul si somonul.Uleiul de peste contine in principal doua tipuri de acizi grasi, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor de sanatate a inimii si...citeste mai mult

  • Masuri de prevenire si tratament al gripei Masuri de prevenire si tratament al...

    Pentru prevenirea imbolnavirilor de gripa, Ministerul Sanatatii a solicitat directiilor de sanatate publica sa se asigure ca unitatile sanitare din subordine instituie toate masurile necesare pentru protectia personalului si a pacientilor.citeste mai mult

  • 19 produse alimentare care pot lupta cu pofta de zahar 19 produse alimentare care pot lupta...

    Pofta de zahar este extrem de frecventa, in special in randul femeilor. De fapt, pana la 97% dintre femei si 68% dintre barbati raporteaza ca sufera de un fel de pofta de mancare, inclusiv pofta pentru zahar. citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK