Roscovul (ceratonia siliqua)

Arbore care se cultiva in zone cu temperaturi ridicate, la noi in tara. Roscovul este originar din regiunea mediteraneana.

Fructele au forma de pastaie, de aproximativ 20 cm, de culoare roscata, cu gust dulce, aromat, comestibile.

In scop fitoterapeutic se utilizeaza fructele, recoltate in momentul coacerii. Roscovul contine amidon, tanin, celuloza, maltoza, fructoza, lipide, saponine, zaharuri, mucilagii, pectine, proteine, acizi organici, substante minerale, steroli, acizi grasi. Are efect antitusiv, nutritiv, mineralizant, antidiareic dar si rol de absorbtie a toxinelor microbiene.

Uz intern:

- diaree, gastrita, dizenterie, tuse enterocolita si dispepsie infantila, tuberculoza – se consuma fructul ca atare sau sub forma de pulbere de fructe.

Citeste si

Arhiva
  •   Macaroane cu branza, fara coacere Macaroane cu branza, fara coacere

    Macaroanele cu branza nu necesita intotdeauna coacere la cuptor si produse intens preparate termic. Iata o reteta sanatoasa si foarte gustoasa!citeste mai mult

  • S-a inventat stimulatorul cardiac fara baterii, care foloseste energia produsa de miscarea corpului S-a inventat stimulatorul cardiac...

    Un grup de cercetatori elvetieni de la Universitatea din Berna a inventat un stimulator cardiac revolutionar, care se bazeaza pe mecanismul ceasurilor de mana cu intoarcere automata pentru a se incarca, excluzand astfel necesitatea bateriilor.citeste mai mult

  • Alimente bogate in potasiu Alimente bogate in potasiu

    Alimentele bogate in potasiu ar trebui sa se regaseasca zilnic intr-o dieta echilibrata. Acest mineral este un nutrient esential pentru organism, avand rolul de a mentine echilibrul fluidelor si al electrolitilor in corp.citeste mai mult

  •  

    Cere sfatul medicului

    afla raspunsurile la problemele tale

    Afla acum