Clickmed
programare rapida la medic

Unasyn, pulbere pentru solutie orala

Publicat la data de: 26 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Unasyn, pulbere pentru solutie orala

Forma de prezentare
Pulb. susp. orala 250 mg/5 ml; ct. × 1 fl. pulb. pt. 60 ml susp.


Indicatii
Infectii ale cailor respiratorii superioare (sinuzite, otite medii si tonsilite); infectii ale cailor respiratorii inferioare (pneumonii bacteriene si bronsite); infectii ale tractului urinar si pielonefrite; infectii cutanate, ale tesuturilor moi si infectii gonococice. Preparatul injectabil poate fi administrat preoperator pentru a scadea frecventa infectiilor postoperatorii la nivelul plagii la pacientii cu interventii chirurgicale abdominale sau pelvine. La sfarsitul nasterii naturale sau prin cezariana, se poate folosi profilactic Unasyn 1,5 g im/iv pentru a scadea riscul infectiilor postpartum.


Dozaj si mod de administrare
Adulti (inclusiv varstnici) si copii de peste 30 kg: 375-750 mg de 2 ori/zi. Copii sub 30 kg: 25-50 mg/kg/zi in 2 prize timp de 5-14 zile. in trat. gonoreei necomplicate, oral, doza unica de 2,25 g si teste serologice pentru sifilis. La un clearance al creatininei de 30 ml/min, adm se face mai rar. Injectabil: i.v. (in injectie sau in perfuzie) sau i.m., la adulti intre 1,5 si 12 g pe zi, fractionat la intervale de 6 sau 8 ore; la copii, doza recomandata injectabil este de 150 mg/ kg/zi, fractionat la 6 sau 8 ore; la nou-nascutii in prima saptamana de viata (indeosebi la prematuri) doza recomandata este de 75 mg/kg/zi, la intervale de 12 ore.


Contraindicatii
Reactii alergice la peniciline in antecedente. mononucleoza infectioasa.


Atentionari
Persoane cu antecedente de hipersensibilizare la peniciline si/sau la alergeni multipli. Risc de suprainfectii oportuniste; se intrerupe trat. si/sau se instituie terapie corespunzatoare. Verificarea functiilor renale, hepatice si hematopoietice. Atentie la nou-nascuti. Suspensia orala reconstituita trebuie pastrata la frigider si aruncata dupa 14 zile. Sarcina. Alaptare.


Reactii adverse
Diaree/scaune moi; greata, varsaturi, disconfort abdominal si dureri/ crampe abdominale. Rar enterocolite si colite pseudomembranoase; rash si prurit; somnolenta/sedare, oboseala, indispozitie si cefalee. Injectabil: durere la locul injectarii (mai ales i.m.), flebita, tulburari hematologice (anemie, anemie hemolitica, trombocitopenie, eozinofilie si leucopenie), tulburari gastro-intestinale, renale, SNC (rar, convulsii).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Tratament itu

    buna.baietelul meu de 5 ani a inceput de sambata sa urineze des chiar fff des as putea zice,nu s-a intamplat pana acum sa scape pe el de cateva ori pe zi;sambata si duminica a facut cel mai mult,luni i-am dus urocultura la laborator si a iesit infectie cu e coli,am inceput de luni cu zinnat a...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter