Lo trol, tablete

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2018

Informatii prospect Lo trol, tablete

 • recomandat in: diaree, gastroenterita, enterite, colon iritabil, sindrom de malabsorbtie, colita ulcerativa, intoxicatie alimentara,
 • actiune terapeutica: antiadreic

Ce este LO TROL si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul simptomatic al diareei cronice/functionale. Diaree asociata cu gastroenterite, colon iritabil, enterite regionale, sindrom de malabsorbtie, colite ulcerative, infectii acute, intoxicatii alimentare, postgastrectomii, induse de medicamente. Controlul timpului de tranzit intestinal la pacientii cu ileostoma /colostoma.

Mod de administrare

Solutie orala, tablete: Adulti,initial: 2,5-5 mg (difenoxilat) de 3-4 ori/zi. Intretinere: 2,5 mg de 2-3 ori/zi.

Copii, 2-3 ani: 0,75-1,5 mg de 4 ori/zi;

3-4 ani: 1-1,5 mg de 4 ori/zi;

4-5 ani: 1-2 mg de 4 ori/zi;

5-6 ani:1,25-2,25 mg de 4ori/zi;

6-9 ani: 1,25-2,5 mg de 4 ori/zi;

9-12 ani: 1,75-2,5 mg de 4ori/zi.

Se pastreaza doza initiala pana se controleaza simptomele, apoi se reduc dozele la nivele de intretinere.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Icter obstructiv, boli hepatice, diaree asociata cu enterocolita pseudomembranoasa dupa antibioterapie sau bacterii ce produc enterotoxine, copii sub 2 ani.

Precautii

Se foloseste cu prudenta in timpul lactatiei, cand anticolinergicele sunt contraindicate, in disfunctii hepatice avansate sau boli renale. Copii (in special cei cu sindrom Down) sunt susceptibili de intoxicatie atropinica; copiii si varstnicii prezinta risc crescut de depresie respiratorie datorita difenoxilatului. Deshidratarea, mai ales la copiii mici, poate cauza toxicitate intarziata. Pentru administrarea preparatelor lichide se utilizeaza pipete de plastic furnizate de producator. Daca nu se observa ameliorarea simptomelor dupa 10 zile cu o doza maxima de 20 mg/zi, nu se recomanda continuarea tratamentului.

Observatii pentru pacient – familie: Administrati doar conform prescriptiei. Anuntati lipsa de raspuns sau aparitia efectelor adverse. Poate provoca ameteli; folositi cu prudenta.

Evaluarea si controlul terapiei: Determinati statusul hidroelectrolitic. Deshidratarea se instaleaza rapid la copii mici si poate cauza toxicitate intarziata. Se corecteaza inainte de tratament.

Repetati culturile din scaun pentru a verifica eficacitatea tratamentului (dupa 24-36 h). Observati statusul mental si disfunctiile hepatice sau renale. Evaluati functiile GI, distensa abdominala si megacolonul toxic.

Supradozaj

Simptome: piele uscata, hipertermie, midriaza, neliniste tahicardie urmate de mioza, letargie, reflexe hipotone, nistagmus, coma, depresie respiratorie severa (risc vital). Tratament: lavaj gastric, inducerea de varsaturi, respiratie asistata.

Se administreaza carbune activat (100 g). Se administreaza IV antagonisti narcotici; administrarea poate fi repetata dupa 10-15 min.

Interactiuni medicamentoase

Alcool, agenti anxiolitici, barbiturice - potenteaza depresia SNC.
Inhibitori MAO - cresc riscul crizelor hipertensive.
Narcotice - cresc efectele narcoticelor.

Reactii adverse posibile

Gastrointestinale: Greturi si Varsaturi, anorexie, discomfort abdominal, ileus paralitic, megacolon.

Alergice: prurit, edem angioneurotic, edem gingival.

SNC: ameteli, letargie, stare de rau general, cefalee, depresie, depresie respiratorie, coma.

Dermatologic: piele, mucoase uscate, flush. Altele: tahicardie, retentie urinara, hipertermie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Toate femeile au o sansa de a slabi si a ramane suple cu numai 4 tablete Toate femeile au o sansa de a slabi...

  In sfarsit descoperirea pe care cercetatorii stiintifici o asteptau de mult. O singura tableta, luata cu un pahar de apa elimina, in mod semnificativ, kilogramele in plus, in mai putin de o saptamana. Aceasta descoperire (care se prezinta sub forma unei tablete) o...citeste mai mult

 • Este daunatoare tableta pentru copii? Este daunatoare tableta pentru copii?

  Tableta este o modalitate care ii ajuta pe copii sa isi petreaca mai usor timpul liber, datorita multitudinii de jocuri si aplicatii. Insa trebuie folosita in anumite conditii, pentru ca poate influenta negativ dezvoltarea armonioasa a micutilor. De la ce...citeste mai mult

 • Tableta sau telefonul pot crea dependenta la copii? Tableta sau telefonul pot crea...

  Generalitati In zilele noastre, copiii invata cum sa foloseasca telefoanele mobile, calculatoarele si tabletele la o varsta mai frageda ca oricand, unul din motive fiind primirea lor de la parinti. De cand adolescentii cresc intr-o epoca in care utilizarea...citeste mai mult

 • SPIRULINA STAR tablete – supliment alimentar ayurvedic SPIRULINA STAR tablete – supliment...

  Spirulina (Spirulina platensis) este o microalga cu forma spiralata de culoare verde-albastrui intens, care creste, mai ales, in apele alcaline din zonele tropicale. S-au facut numeroase studii si este deja cunoscuta pentru virtutile sale curative, fiind utilizata ca...citeste mai mult

Comunitate

 • le pot considera ca fiind atacuri de panica?

  As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva,aqm vreo 2 zile knd ma intorceam de la facultate, in masina am inceput sa simt k imi bate inima mai repede, mi se facuse foarte cald si k nu mai am putere in maini si picioare ( ma simteam slabita).De asemenea tin sa mentionez ca masina era...

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter